Az állami és egyházi hatóságok meghívásának eleget téve Ferenc pápa apostoli látogatást tesz Magyarországon április 28. és 30. között. A lelkipásztori látogatása nemcsak a katolikusoknak, hanem minden magyarnak fontos esemény határon innen és túl – áll a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleményében. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a pápalátogatás részleteiről szóló sajtótájékoztatón reményét fejezte ki, hogy a szenatya útja „lelki ösztönzést” és „új indítást” fog adni az egész magyar népnek. A bíboros felidézte, hogy Ferenc pápa már a 2021-es Nemzetközi Eucharsztikus Kongresszus budapesti miséje után a repülőtérre menet jelezte, hogy szívesen visszatérne Magyarországra. Ezúttal nem egy nemzetközi rendezvényre jön, áprilisi útja a magyar közösségnek szóló lelkipásztori látogatás.

Ferenc pápa magyarországi útjának hivatalos programját a Magyar Kurír ismertette. Ebben szerepel, hogy a katolikus egyházfő április 30-án, délután a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Práter utcai Bionikai Karán találkozik az egyetemi és kulturális élet képviselőivel és a helyszínen szentbeszédet is mond.

Fotó: Googla streetview

A szentatya április 28-ai megérkezését követően találkozik Novák Katalin köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, valamint állami és egyházi szereplőkkel, elöljárókkal. Másnap a magántalálkozókon felül őszentsége fiatalok előtt mond beszédet a Papp László Sportarénában. Vasárnap pedig a Kossuth téren tart szentmisét, amelyre mindenkit szeretettel várnak.