Futballberkekben mindig nagy hagyománya volt egymás zrikálásának. Olaszországban a Milant és a Juventust nem kedvelők egyik kedvenc mondása, hogy „Ha kezet fogsz egy Juventusossal, utána számold meg az ujjaidat. Ha pedig kezet fogsz egy Milanossal, utána feltétlenül moss kezet.”

Az idei évben utóbbiak esetében már nem elég a kézmosás. Történt ugyanis, hogy a 11 év után ismét olasz bajnok Milan nagy ünneplése közepette pikáns esemény történt. A sikerben elévülhetetlen érdemeket szerző Stefano Pioli edző a fiatal titánokat és a rutinos üreg rókákat ötvözve alkotott ütőképes csapatot. A Milan februárban szenvedett utoljára vereséget a bajnokságban, hosszú évek után a városi rivális – és végül ezüstérmes – Internazionale ellen is pozitív volt a mérlege a bajnokságban. De úgy tűnik, még ez is kevés ahhoz, hogy kellő tiszteletet érezzenek Pioli iránt a szurkolók.

A Sassuolo elleni 3-0-s győzelem után a drukkerek a pályára rohanva ünnepeltek, majd nagy nehezen sikerült mindenkit visszaterelni a lelátóra, hogy aztán a protokollnak megfelelően átadhassák az érmeket, valamint a bajnoki trófeát.

A díjátadó után aztán folytatódhatott a fieszta, Pioli és a játékosok kimentek a szurkolók közé, és ekkor történt, hogy valaki elcsente az edző aranyérmét.

„Valaki egyszerűen levette a nyakamból. Ha van rá lehetőség, szeretnék egy másikat igényelni, mert csak ez az egy érmem volt” – nyilatkozta Pioli, aki a bajnoki címet 2019 őszén elhunyt édesapjának ajánlotta.

Fotó: Twitter

Az olasz liga gyorsan reagált, és egy Twitter-üzenetben nyugtatta meg az Év edzőjének is megválasztott szakembert, hogy természetesen kap egy másik érmet. Csak szurkolók közé ne menjen vele!