Rögtön úgy indult az év, hogy 2021 első világbajnoka a javarészt pocakos dartsosok között egy volt rögbijátékos, Gerwyn Price lett. Persze nem volt ez akkora meglepetés, hiszen a walesi már évek óta nyílra cserélte a tojáslabdát, de az efféle sportágváltás elég meglepő.

Az már kevésbé, hogy a Liu-fivérek 2021-ben is folytatták diadalmenetüket, és a kisebbik fiú is felért a csúcsra. Valahol sejthettük, hogy Liu Shaolin Sándor után öccse, Liu Shaoang lehet a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázás következő világbajnoka.

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

És Ádo nem okozott csalódást a hollandiai világbajnokságon 500 méteren. Egyetlen nappal később pedig 1000 méteren taroltak a Liu-testvérek, Shaolin Sándor világbajnok, Shaoang ezüstérmes lett.

Komoly sikerként könyvelhetjük el a magyar férfi kosarasok teljesítményét is, hiszen zsinórban másodszor jutottak ki az Európa-bajnokságra, és Fucsovics Márton is megráncigálta a nagyok bajszát. Mit megráncigálta?! Ki is tépte! Stan Wawrinka erről bővebben is tudna mesélni.

Persze akadt botrány is. A férfi kézilabda vb-n például gyanús körülmények között kaptak ételmérgezést a szlovén kézilabda-válogatott játékosai a házigazda Egyiptom elleni sorsdöntő, középdöntő-mérkőzés előtt. Az európai csapat végül 25-25-ös döntetlent ért el, ezzel elbukták a negyeddöntőbe jutást.

Itthon pedig egy Magyar Kupa meccs után emlegettek bundázást, ahol a harmadosztályú Tállya nem kis meglepetésre, félidei kétgólos hátrányból fordítva 5-3-ra győzte le az NB II-ben szereplő Kaposvári Rákóczi csapatát. De a Szerencsejáték Zrt. gyorsan tiszta vizet öntött a pohárba: itt bizony semmiféle manipuláció nem történt, csupán a labdarúgás szépségei kerültek rivaldafénybe.

Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

Ha már labdarúgás! Tarolt a válogatott az Év Sportolója Gálán, ahol az Év férfi sportolójának díját Szoboszlai Dominik vehette át, ezzel ő lett az első, aki csapatsportolóként lett az év sportolója. Új kategóriaként bekerült az Év sportpillanata is gálába, amit szintén Szoboszlai Dominik söpört be az Eb-részvételt érő Izland elleni góljával. Az Év edzője díjat a válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi kapta – március közepén 2025-ig szerződést is hosszabbított az MLSZ-el – és az Év csapata is a magyar labdarúgó válogatott lett.

Hogy örömünk ne legyen teljes, az első negyedév végén a lengyelek elleni 3-3-al indult a vb-selejtezők sora, de nem csak az elhullajtott pontok fájtak, hanem akkorra már a szívünk is, hiszen az elmúlt évtized egyik legszimpatikusabb és legsikeresebb tornásza, Berki Krisztián bejelentette visszavonulását.

És ekkor jött a bolond április…..