Az Európa-bajnokságon a halálcsoportban nyújtott meggyőző teljesítményt követően a világbajnoki selejtezősorozat folytatásában ismét bizonyíthat a magyar férfi labdarúgó válogatott. A szeptemberi mérkőzések nyitányán Anglia legjobbjaival csap össze a nemzeti tizenegy. Az érdeklődés óriási: a egy nap alatt elkeltek a jegyek, így 60 ezer néző előtt zajlik majd a mérkőzés a Puskás Arénában.

A két válogatott eddig 22 alkalommal találkozott egymással, az angolok 15 alkalommal győztek, öt magyar győzelem és két döntetlen eredmény született. A mieinknek legutóbb 59 éve (1962-ben 2:1 -re) sikerült legyőzni a futball őshazájából érkező angol válogatottat. A két együttes összecsapásai közül legendás az 1953. november 25-ei mérkőzés, amikor 6:3-ra nyert a Wembley stadionban az Aranycsapat.

A csütörtöki mérkőzésen Marco Rossi szövetségi kapitány sérülés miatt Lovrencsics Gergelyre és Kalmár Zsoltra, koronavírus fertőzés miatt Loic Negora, illetve sárgalapos eltiltás miatt Nagy Ádámra nem számíthat. Visszatért ugyanakkor a keretebe Szoboszlai Dominik és Sallói Dániel is.

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

A szeptember 2-ai Anglia elleni mérkőzést követően a magyar válogatott szeptember 5-én Albániába utazik, szeptember 8-án pedig az andorrai nemzeti 11-et fogadja. A világbajnoki selejtező tabelláján jelenleg második helyen álló magyar válogatott a csoport élére ugrana amennyiben legyőzi az angolokat.

Fontos információk a helyszínen szurkolóknak

A magyar labdarúgó szövetség arra kéri a belépővel rendelkező szurkolókat, hogy aki teheti, a szokottnál korábban érkezzen a helyszínre.

Fotó: Puskás Aréna

A kapukat 17:45-kor nyitják. A koronavírus járvány terjedésének megelőzése érdekében az UEFA szabályainak értelmében a belépéskor minden 18 év feletti szurkolónak be kell mutatni a védettségi kártyáját, valamint a személyi igazolványát.

Változik a forgalmi rend a stadion környékén

Ma 24 óráig tilos lesz megállni a Puskás Aréna környékén, így Józsefvárosban a Verseny utában, valamint a Dózsa György út, Verseny utca és Kerepesi út közötti szakaszán.

Fotó: MLSZ

Ugyanezeket az utcákat 17 órától lezárják az autós forgalom elől. A mérkőzés idején megnövekedett forgalomra lehet számítani a Százados negyedben is.