Elképesztően bájos sztorit osztott meg az Alfa Romeo Forma-1-es csapata a közösségi oldalán, egy fiatal japán szurkolójáról.

A történet három évvel ezelőtt kezdődött, amikor rejtélyes borítékot kapott az Alfa Romeo F1-es csapata, amelyben 19 euró és az alábbi rövid üzenet állt:

„Kedves Vasseur úr (Frédéric Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke – a szerk.), üdvözlöm, a nevem Goto. Szeretem az Alfa Romeót. Sajnálom, hogy nem tudtam több pénzt megspórolni a csapat fejlesztésére. Goto.”

Sajnos a levélben Goto semmilyen elérhetőséget nem adott meg, se vezetéknevet, se lakcímet, így az Alfa Romeo a szurkolók segítségét kérte, hogy megtalálhassák a rejtélyes adakozót. Gotót, a japán kisfiút pedig meg is találták, és Vasseur „személyes” vendége volt a 2022-es Japán Nagydíj alatt. A csapat korábban a koronavírus járvány miatt nem tudta összehozni ezt a meglepetést, ám idén már semmi akadálya nem volt, hogy az Alfa Romeo meglepje egy életre szóló élménnyel.

A L’Equipe kiderítette, hogy a levél kézhez vétele után mindössze 2 nap alatt megtalálta az Alfa Romeo a fiút, akinek Kimi Räikkönen volt a kedvenc F1-es pilótája, azonban a koronavírus-járvány miatt csak idén tudta megvendégelni őt a csapat. Goto az Alfa új finn pilótájának, Valtteri Bottasnak is szurkol, akitől megkapta ajándékba a pilóta sisakjának replikáját.

A kisfiút behívták a csapat garázsába, ahol rengeteg fotót készítettek, sőt Goto beülhetett az autóba, illetve a pitwallra is felvitte őt Frederic Vasseur. De ez még nem minden, ugyanis felkerült japánul egy „Köszönjük Goto!” felirat az autó egyik szponzorfelületére, egész pontosan a padlólemezre, így téve őt a csapat legfiatalabb, legkisebb tőkével rendelkező, ámde egyértelműen legbájosabb szponzorává.