Lionel Messi: marha, bárány, csirke bármikor

A nyolcszoros aranylabdás világbajnok argentin klasszis főleg a marhahús-specialitások rajongója, a mamája Milanesa Napolitana, azaz a rántott sült sztékjéért a világ végére is elmegy (lásd: keretes írásunk). Miami otthonuk konyhájába beépített egy hatalmas rozsdamentes grillezőt, az ott készített csirkét zöldségekkel tálalja. A zöldség biztosítja az élsportoló kiegyensúlyozott étrendjéhez szükséges összes tápanyagot, egyesíti a burgonyában található összetett szénhidrátokat, a sárgarépából származó karotinokat, a kakukkfűből, póréhagymából és hagymában lévő antioxidánsokat – írta a Bors a The Sun cikke alapján.

Fotó: AFP

Erling Haaland: só és olaj kerülendő

A norvég ász só és olaj nélkül főzött tésztát szeret, neki bármikor jöhet a kardhal, a tengeri sügér és a tengeri keszeg friss zöldségekkel megfőzve. Egy étel viszi a prímet: a kebab pizza.

Fotó: AFP

Dino Zoff: tojások és centik

A vb-t és Eb-t nyert korábbi olasz kapuslegenda a nagymamájának köszönheti a karrierjét. Tizennégy éves korában aprócska srác volt, ezért elutasították a focicsapatoktól. Az elmés nagyi napi nyolc tojást erőszakolt belé, állítja, hogy ennek köszönhetően nőtt nagyra.

Cristiano Ronaldo: csak víz

Naponta hatszor étkezik, mindig kisebb porciókban. Étrendjében a magas fehérje-tartalmú csirke vezet, hozzá avokádó, saláta gyümölcs dukál. Sosem iszik kólát, ragaszkodik a vízhez.

Fotó: AFP

Messi-mama mágiája: Hogyan készítsünk Milanesa Napolitanát?

Összetevők: vékonyra szeletelt serpenyős szteakek, tojás, oregánó só, bors, friss zsemlemorzsa, reszelt parmezán sajt, gerezd fokhagyma, finomra darált olíva- vagy növényi olaj, paradicsomszósz, deli sonka, reszelt mozzarella sajt, olasz fűszerezés vagy oregánó

Az elkészítés menete:

  • Serpenyőben vagy edényben a tojásokat felverjük oregánóval, petrezselyemmel, sóval, borssal.
  • Egy másik serpenyőbe öntsük a zsemlemorzsát, keverjük hozzá a parmezán sajtot és a fokhagymát.
  • Egy nehéz serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat.
  • Mártsuk a sztéket először a tojásos keverékbe, majd a kenyérkeverékbe, tegyük a serpenyőre, főzzük néhány percig, amíg a steak aranybarna színű lesz. Papírtörlővel szűrjük le a sztékeket, tegyük sütőpapíros tepsire. A szték tetejére szelet sonka, paradicsomszósz, mozzarella sajt kerül. Töltsük fel olasz fűszerezéssel, addig tartsuk a sztékeket a brojlerben, amíg a sajt elolvad, majd tálaljuk.