A támadók közül hárman álltak bíróság elé. Egy nőt 3 rendbeli bűnszervezetben elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, míg egy férfit és egy nőt bűnszervezetben való részvétel bűntettével vádolnak – közölte a Fővárosi Főügyészség.

Jámborék kiengedték az antifa szellemét a palackból

A szélsőséges baloldali ideológiával szimpatizáló, fiatal felnőttekből álló szervezet demonstrációkon és tüntetéseken való részvétel mellett erőszakos támadásokkal tervezték felvenni az ideológiai harcot a szélsőséges jobboldal szimpatizánsaival – áll a közleményben. A főügyészség szerint

„céljuk az volt, hogy a kiválasztott áldozatokat az élet kioltására alkalmas különböző eszközökkel bántalmazzák azért, hogy a súlyos, életveszélyes sérülések és a váratlan támadások körülményei miatt érzett megaláztatás olyan mértékű lelki gyötrelmet okozzon a sértetteknek, amely elrettentő üzenetet közvetít a szélsőjobboldali mozgalmak képviselőinek.”

Az előkészítő ülésen beismerte a bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság ebben az esetben 3 év fegyházbüntetést állapított meg, valamint 5 évre kiutasította az illetőt Magyarországról. Az ítélettel szemben az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője pedig

enyhítésért fellebbezett. A másik két személlyel szemben az eljárás tárgyaláson folytatódik.

Jámbor ezer szállal kötődik az antifákhoz

Az ügybe alaposan belekeveredett Jámbor András szélsőbaloldali eszméket hirdető Szikra Mozgalma is. Jámbor maga nyilatkozott úgy, hogy az általa alapított Kettős Mérce, a Mérce.hu elődje antifa blognak indult, amely szellemiség a mai napig érezhető a portálon. A külföldről importált erőszakos egyének a támadásuk részleteit Jámbor András egyik kedvenc kocsmájában az Orczy úti a Gólyában beszélték meg. Az üggyel kapcsolatban a Szikra mozgalom egy aktivistájának neve is felmerült. Miután azonban házkutatást tartottak nála még borzalmasabb dolgok láttak napvilágot.

Szikra körüli pedofilbotrány: 2-3 éves gyerek sanyargatása is szerepel az előkerült fotókon

A gyanúsított élettársának az adathordozóin több száz pedofil tartalmú képet találtak a hatóságok, amelyeken 2-3 éves gyerekek sanyargatása is szerepelt. A férfi még a kihallgatása előtt önkezével véget vetett az életének.