A megmérettetésre Magyarország ebben az évben 6 diákot nevezhetett be, közülük ezüstérmet kapott Benkő Dávid (Fővárosi Fazekas Mihály Gimnázium). Bronzérmet szerzett Babcsányi István (Fővárosi Fazekas Mihály Gimnázium) és Saracco Lucio (ELTE Apáczai Csere János Gimnázium). Simon Vivien (ELTE Apáczai Csere János Gimnázium), Sajósi Benedek (ELTE Apáczai Csere János Gimnázium), és Farkas Izabella (Fővárosi Fazekas Mihály Gimnázium) dicséretet kapott.

A tavalyihoz hasonlóan ismét személyes találkozás nélkül, csak a kamerák előtt tehette próbára kémiatudását 28 ország 145 középiskolás diákja a legnehezebbnek tartott nemzetközi kémiaversenyen – mondta Magyarfalvi Gábor, az ELTE Természettudományi Karának adjunktusa, a csapat vezetője.

Az elméleti feladatsorokat mindenki hazájában, videofelügyelet mellett írta meg angolul, a javítást a feladatszerzőkkel videokapcsolaton át szintén angolul vitatták meg a versenyzők. A nyitó és díjkiosztó ünnepséget is interneten követték a résztvevők.

A magyar csapat online válogatóját és előkészítőjét az ELTE Kémiai Intézete szervezte a nemzeti tanulmányi versenyek legjobbjai közül válogatva az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával. A csapat részvételét a Magyar Kémikusok Egyesülete szervezte. A versenyt jövő tavaszra ismét Budapestre tervezik.

Forrás: MTI