Guricsné Pásztor Erzsébet abban az Üllői út és a József körút sarkán álló lakásban élte le az életét, ahol született. Tanulmányait a Práter utcai Általános Iskolában kezdte, s a Fazekas Mihály Gimnáziumban folytatta. A szemben található sportpályán találkozott először a kézilabdával, és az ott látott meccsek hatására választotta ezt a sportot, és kezdte látogatni a Budapesti Spartacus edzéseit 14-15 évesen.

Ezzel a csapattal 1960 és 1965 között számos nemzetközi versenyen játszott: 1965-ben BEK-döntőt, az ez előtti és utáni évben BEK-elődöntőt.

Sportolói pályafutása során 33 alkalommal védte a magyar női válogatott kapuját 1960 és 1966 között. 1962-ben világbajnoki 5. helyezést értek el, 1965-ben pedig neki is köszönhetően jutott ki a válogatott a Nyugat-Németországban rendezett világbajnokságra, amelyet az NDK elleni mérkőzésen az ő irányításával meg is nyert a nemzeti csapat.

Guricsné Pásztor Erzsébet 2018-ban lett Józsefváros Díszpolgára. A róla elnevezett kitüntetést pedig minden évben a legjobb kézilabdakapusnak ítélik oda a Diákolimpián.

Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, Józsefváros korábbi polgármestere és országgyűlési képviselője így búcsúzott a sportlegendától:

Elhunyt Guricsné Pásztor Erzsébet. A kilencszeres magyar bajnok kézilabda kapus volt a csapatkapitánya az 1965-ben világbajnoki címet nyerő magyar női válogatottnak. Egész életét Józsefvárosban élte le, kerületünk díszpolgára. Isten nyugosztalja!

A legendás sportolót a Magyar Kézilabda Szövetség saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.