A rendezvényen megjelenteket Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője köszöntötte, megosztva a hírt, hogy Ferencz Orsolya, a Tisztviselőtelep önkormányzati képviselője kapta az elhunyt Bajkai István parlamenti mandátumát.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

A lepusztult terület Pikó inkompetenciáját jelzi

Deutsch Tamás szerint beszédes a Kőbányai úti rozsdaterület sorsa, ahová annak idején – a kormány a fővárossal és a józsefvárosi önkormányzat jobboldali vezetésével karöltve – sport- és szabadidőközpontot, valamint strandot is tervezett. Ebből pusztán az valósult meg, amihez a jelenlegi városvezetésnek semmi köze sincs: azaz a Sándor Károly utánpótlásképző központ.

Több mint másfél éve leállt a józsefvárosi strand beruházás

A terület többi része – ahol ma már egy strand is állhatna – továbbra is lepusztult, ez is jelzi azt a politikai inkompetenciát, ami Pikó Andrásékra jellemző.

Nincs még egy nemzet, ahol az ellenzék ennyire a hazája ellen lenne

Deutsch Tamás a következő évi Európai Parlamenti választástól a konzervatív erők megerősödését várja. Érdekességként megemlítette, hogy az Európai Parlamentben egyedüli nemzet vagyunk, ahol az adott ország odahaza ellenzékben lévő pártjainak képviselői a hazájuk ellen dolgoznak – s ennek élharcosai Donáth Anna és Cseh Katalin momentumos képviselők –, akik ráadásul még büszkék is erre. De bármennyire is erőlködnek azon, hogy ne kapjuk meg a nekünk járó – visszatartott – uniós forrásokat, azok várhatóan ősztől normális ütemben érkezni fognak.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

A Magyarországgal szembeni jogállamisági eljárás valódi oka szerinte az, hogy a kormány nem háborúpárti, nem migráció-párti, illetve máshogy látja az LMBTQ-kérdést is.

Olyan belügyekbe is beleszól az Unió, amihez nincsen köze

Az Európai Uniónak továbbá az is problémája, hogy a kormány a rezsicsökkentéssel, egykulcsos adóval, valamint a családtámogatásokkal a magyarokat segíti.

„Brüsszelnek az a kérése, hogy legyünk kedvesek azt a programot megvalósítani, amit a magyarok leszavaztak, mert az a dollárbaloldal programja volt, és azt pedig tegyük félre, amire a magyar polgároktól felhatalmazást kaptunk”

– fogalmazott Deutsch Tamás. Mint mondta: Brüsszelben úgy vélik, hogy a munka alapú társadalom nagyon helytelen, és agresszív adópolitika az, hogy csak 9 százalék a társasági adó. Ezzel olyan dolgokba szól bele az Unió, amihez tényleg nincsen köze. Nem beszélve arról az anomáliáról, hogy éppen az az Eva Kaili és Marc Tarabella uniós képviselők szavaztak Magyarország ellen, akik néhány napja jöttek ki a börtönből korrupciós ügyeik miatt – tette hozzá.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

Áttörés várható a következő választáson

A szintén jövő évben esedékes önkormányzati választás kapcsán Budapesten is komoly jobboldali áttörést jósol Deutsch Tamás, aki szerint kemény munkával sikerülni fog a fordítás.