Egy német alacsonyabb ligás futballmeccsen a pályán kibontakozóban lévő balhét próbálta megakadályozni Pierre Hackler játékvezető – hobbiból űzve a bíráskodást -, aki tette a dolgát, és a sípjába fújt. Most három és fél évvel később ez a sípolás két bírósági ügyébe, 2500 euróba és nyolcvan óra közmunkába került.

Ugyanis az egyik játékos, Philip U. maradandó halláskárosodást szenvedett, az ügyben pedig pert indított, mind büntető-, mind polgári bíróságokon. Az előbbi elutasította a felperes keresetét azzal a feltétellel, hogy Hackler nyolcvan óra közmunkát vállal. Ám a polgári bíróságon a halláskárosulást szenvedő játékos ötezer eurót kért a játékvezetőtől. A bíróságon bűnösnek találták Hacklert, ám csak 2500 eurót kell fizetnie. Ám ez nem akkora megkönnyebbülés a számára: a perköltségek a Bild információi szerint hatvanezer euróra rúghatnak, ezért kell kevesebbet fizetnie a felperes számára. Ezek után talán nem csoda, hogy a 41 éves bíró többet nem kíván a sípjába fújni, és visszavonult.

Fotó: Twitter

De a legidiótább sérülés díj az idei évben egyelőre Mark Shelton, a Hartlepool United középpályásának jár. Az angol negyedosztályban szereplő csapat 25 éves játékosa nem léphetett pályára a Scunthorpe United elleni idegenbeli mérkőzésen, ugyanis fültisztító pálcikával okozott magának súlyos sérülést.

„Mark túl mélyre dugta magának a pálcikát”

– nyilatkozta a Hartlepool menedzsere, Graeme Lee a nem hétköznapi sérülésről. „Annyira mélyre, hogy szédült, nem tudott felállni, így kórházba kellett vinni” – tette hozzá.