Kérdezhetnénk teljes joggal: ezt meg minek? Elvégre nem egy mérhető sportágról beszélünk, a pontozók döntenek, az meg ugye olyan, mint a kutya vacsorája.

Persze itt ilyenkor felmerül, hogy talán nem is olyan rossz oroszokat honosítani, hiszen egészen véletlenül ők mindig a világ élvonalában vannak. Csakhogy a legjobb oroszokat meg is becsülik hazájukban. De még talán a második, harmadik vonal is jó lehet nekünk, gondolhatnánk. Ám legyen. Az viszont nehezen magyarázható, hogy miért indul majd magyar színekben Dzsumanyijazova Polina, hiszen a hazai mezőnyben akad egy 14 éves, világklasszis-gyanús versenyző, Papp Vivien személyében.

Zita Talabér
Fotó: MOKSZ

„Mivel kimagasló eredményem lett, gyorsan hoztak egy oroszt (…). Én meg megyek oda, ahol szeretettel várnak és megbecsülnek! Szép hazámnak nem kellek” – írta keserűen egy Facebook-kommentben.

A szülei elismerték, várhatóan Vivien hamarosan országot vált és már három helyről is nagyon komoly ajánlata van.

A magyar szövetség állítólag erre válaszul egy olyan, a 2026-os olimpiáig tartó szerződést ajánlgat a 14 éves sportolónak, amely szerint a MOKSZ nélkül nem dönthetne semmilyen szponzori megállapodásról, sőt munkaviszonyt sem létesíthetne.

Csak nehogy jöjjön egy újabb szankció, és már az orosz származású versenyzők se indulhassanak sehol. Mert a hülyék már régóta a spájzban vannak.