Hatéves koráig úszott. Kilencévesen kezdett atletizálni. Több számban is versenyzett, de magasugrásban nyújtotta a legkiemelkedőbb teljesítményt. 1993-ban az egyéni csúcsát kilenc centiméterrel megdöntve, 221 centiméterrel nyerte meg az európai ifjúsági olimpiai napok magasugró versenyét. Sajnos néhány héttel később az ifjúsági Európa-bajnokságon derékfájdalmai miatt 209 cm-t ért el a selejtezőben, ami a 13. helyhez volt elegendő. Az orvosi vizsgálat kezdődő porckorongsérvet állapított meg. Ekkor még nem sejthette, hogy a makacs sérülések végigkísérik pályafutását, és sokszor megakadályozzák abban, hogy elérje amire képes. Pedig amikor egészséges volt!

1994 elején fedett pályán újabb korosztályos rekordokat érte el, majd magasugrásban győzött a gymnasiadén, de 1995 tavaszán sérülés miatt ismét hosszabb ideig nem versenyzett. 1996-ban hét- és tízpróbában is ifjúsági csúcsot ért el, amit augusztusban megjavított és ezzel tízpróbában nyert korosztályos világbajnoki címet. Szeptembertől a Kansas State University hallgatója lett nemzetközi üzleti szakon, ami fontos lépés volt karrierjében.

Ezen négy év alatt az 1998-as tallinni többpróba-Európa-kupán 8103 ponttal egyéni csúcsot ért el, és teljesítette az Eb indulási szintjét is. Élete első felnőtt világversenyén, az 1998-as budapesti atlétikai Eb-n a 16. helyen zárt. 1999 áprilisában 8127 pontra javította a legjobb eredményét, amit az amerikai egyetemi bajnokságon 8129 pontra növelt, ezüstérmet szerezve. Július végén utánpótlás Európa-bajnok lett, öt számban és összesítésben is egyéni csúcsot (8379) érve el. Az augusztusi világbajnokságon tizedik helyen végzett. 2000-ben a fedett pályás Eb-n hétpróbában újabb egyéni csúccsal negyedik lett, majd júniusban megdöntötte a magyar rekordot. A sydneyi olimpia tízpróbaküzdelmeit nyolcadikként zárta.

A 2001-es edmontoni vb-n negyedik lett a versenyszámában, a 2002-es fedett Eb-n az ötödik helyet szerezte meg. Sérülés miatt az augusztusi Eb-n nem indult, a 2003-as párizsi világbajnokságon a 400 méteres futamban a célbaérkezéskor bukott és megsérült a lába. Szeptember végén mindkét achillesét megműtötték, csak 2004 május végén indulhatott újra versenyen, ahol a 8126 pont olimpiai A szintet ért. Az athéni olimpián a pontszerző hatodik helyen zárt.

Fotó: atletika.hu

A 2005-ös fedett pályás kontinensbajnokságon ötödikként végzett. A tavaszi felkészülése során a világcsúcstartó Roman Šebrlével közösen edzett, és ez végül a Helsinkiben rendezett világbajnokságon Bryan Clay és Šebrle mögött harmadik helyet ért.

A következő felkészülést ismét Šebrlével közösen végezte el. de március elején meghúzódott a combhajlítója. Emiatt a fedett vb-n nem indult, majd a 2006-os göteborgi Eb-n csak Šebrle előzte meg, így ezüstérmes lett. Ezután ismét az achillesét operálták, 2007 tavaszán beszakadt a vádlija, majd 2008 februárjában már harmadszor műtötték az achillesét. A baj ezután is üldözte, a nyár elején a talpában szakadt el egy izom, a pekingi olimpiát emiatt fel is kellett adnia. Ősszel újra edzésbe állt, de novemberben ismét achilles műtétre volt szükség.

De nem adta fel! 2010 szeptemberben három év után tudott egy tízpróbaversenyt végig teljesíteni, ezzel megszerezte első magyar bajnoki címét. 2014-ben fedett pályán ezt megismételte, majd az Eb-n 17. lett. 2019-ben indult újra tízpróba versenyen és a magyar bajnokságot 42 évesen is megnyerte. Ezt követően bejelentette, hogy nem indul több tízpróba versenyen.