„Korunk meghatározó eseményeire – háború, járvány – is hittel kell tekinteni” – fejti ki Kovács Dávid Emil, a Kőris utcai református gyülekezet lelkipásztora a kérdésre, hogy mit üzen a reformáció a ma emberének. Mint mondja: ne a másikban keressük a hibák okait, hanem saját magunkba nézve kell feltenni a kérdést, hogy mi mit teszünk annak érdekében, hogy jobbá tegyük a világot.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

Kovács Dávid Emil szerint bűnbánattal kell visszatekinteni arra, amit elmulasztottunk megtenni és Jézus Krisztusra szegezve tekintetünket úgy irányítani az életünket, hogy abban az ő akarata érvényesüljön.

A tiszteletes arról is beszélt a Hírnyolcnak, hogy a Kőris utcai gyülekezetükben videós megemlékezést, valamint úrvacsoraosztást tartanak a reformáció napja alkalmából tartott istentiszteleten.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

505 évvel ezelőtt indultak az egyházi reformok

A protestáns egyházak október 31-én ünneplik a reformáció napját, annak emlékére, hogy éppen 505 évvel ezelőtt függesztette ki 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára, amely eseményt a reformáció kezdetének tartanak.