Az elmúlt években sok mindenért utcára vonultak emberek, egyvalamiért viszont senki nem állt ki eddig, a békéért – kezdte a közösségi oldalra feltöltött videóban a józsefvárosi rapper és Ábrahám Róbert műsorvezető. Dopeman szerint eddig mindig valami ellen álltak ki az emberek, még ha azt is mondták nekik, hogy valamiért mennek utcára. Ábrahám Róbert azzal vette át a szót, hogy ezúttal olyan rendezvényre hívják az embereket – politikai, vallási meggyőződéstől, szexuális irányultságtól függetlenül – ahol valami mellett kell kiállni és az a valami nem más, mint a béke.

A szomszédban zajló háborúról Dopeman azt mondta, hogy az egész eddigi életünket, biztonságérzetünket borította fel. Ábrahám Róbert pedig úgy véli, ez egy olyan testvérháború, ahol európaiak ölnek európaiakat, részben amerikai fegyverekkel és a leginkább elszomorító, hogy pont azok a hangok a legvéresebbek, akiknek ideológiai meggyőződésük nyomán a leginkbb pacifistának kellene lenni.

Egymás ellen hergelik az embereket, és olyan mintha ezt ők nem vennék észre… sőt, a béke mellett szót emelni olyan, mintha valamely oldalt választanánk – tette hozzá Dopeman. Ábrahám Róbert pedig azzal folytatta, hogy nem szabad hagyni, hogy bárkit megbélyegezzenek, amiért a béke mellett áll ki.

Fotó: Facebook

A műsorvezető kitért arra is, hogy Európa igen is erős, még akkor is, ha vannak, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy napról napra gyengítsék. Európának az ereje nem abban rejlik, hogy a részvételével eszkalálja a helyzetet, hanem abban, hogy megpróbálja a feleket mielőbb tárgyalóasztalhoz terelni. Ennek így kellene lennie – hangsúlyozta.

Ideje félretenni a nézetkülönbségeket és kiállni a béke mellett.

A szervezők azt remélik, hogy ha Budapest megmutatja, hogy milyen sokan állnak a béke pártján, akkor más európai városokban is megteszik ugyanezt és az európai vezetők rájönnek, hogy nem tehetnek meg mindent az emberekkel.

Várnak mindenkit február 24-én a Kossuth téren 18 órai kezdettel. A rendezvény weboldala szerint a béke mellett áll ki többek között Caramell, Emilio, Bagi Iván és Nacsa Olivér, Schobert Norbert, Spigiboy valamint Curtis is.

Fotó: legyenvegrebeke.hu