Ezen idő alatt tetemes összeget költött a nőre, mostanra pedig az olasz balfék több mint 700 ezer eurós adósságot halmozott fel. A nem létező Mayát egy Manuela nevű barátja mutatta be neki telefonon sok évvel ezelőtt, és amikor eljutottak odáig, hogy a férfi képeket kért a hölgyről, akkor a brazil szupermodell Alessandra Ambrosio fotóit küldték át neki.

Fotó: Ogmag.net

Cazzaniga egyébként nem véletlenül nem az eszével keresi a kenyerét, mert a fotókon látható brazil szupermodell 2004 és 2017 között a Victoria’s Secret egyik angyala is volt. De az átverés így sem tűnt fel neki.

Annak ellenére, hogy soha nem találkoztak, a férfi azt hitte, hogy jegyben járnak, és évek óta pazar ajándékokkal halmozta el a csalót, és rengeteg anyagi támogatást küldött neki. A sportoló még egy vadiúj Alfa Romeo Mitót is vett Mayának, és többszázezer eurót utalt át neki az állítólagos szívbetegsége kezelésének az orvosi költségeire.

Végül a barátai és a csapattársai unszolására úgy döntött, utánajár, létezik-e valójában az állítólagos menyasszonya, majd mikor rájött, hogy nem, a történetét a nyilvánosság elé tárta. Cazzaniga testvére, Danilo arról beszélt a riportban, hogy egy napon azt látta, a fivére a szobája sötétjében ülve sír, ezért megkérdezte, mi a baja. Amire Roberto azt válaszolta, hogy beleszeretett egy gyönyörű nőbe, de a szerelme jelenleg intenzív osztályon van, ahol a szívműtétjét készítik elő.

Annyi adósságom van, hogy nem könnyű „felébredni a kómából” – mondta könnyek között a röplabdajátékos a leleplezést követően.

Az olasz sajtó a rendőrségre hivatkozva megírta, hogy a Valeria néven azonosított csaló feltehetően Szardínia szigetén él, nem pedig Brazíliában. Cazzaniga románca Mayával pedig igazi csoda. Hiszen nem is létezik, el sem kezdődhetett, mégis 15 évig tartott.