Kitekintő

  • Minden ősszel a szülők feladata felkészíteni a gyereket az iskolába való visszatérésre. Ez nemcsak azt jelenti, hogy megvásároljuk a tanszereket, hanem segítsünk a gyermekeknek az iskolai problémák kezelésében is. Az idei tanévet a COVID-19 elterjedése is nehezíti, fel kell készülnünk a járvány okozta nehézségekre is.

  • Ismét a Nemzeti Lovarda ad otthont az év egyik legrangosabb díjugrató versenyének. Augusztus 20. és 23. között rendezik a CSI***-W Budapest Díjugrató Világkupát.
  • Készen áll missziója megkezdésére a NASA legújabb Mars-járója, a Perseverance (Állhatatosság), amely a tervek szerint csütörtökön indulhat útnak a vörös bolygóra. A Mars-járó kilövését 13 órától élőben közvetítik majd a Svábhegyi Csillagvizsgáló Facebook oldalán.
  • Magasabb fokozatba kapcsolt a székely petíció nemzetközi kampánya, amelybe megpróbálják bevonni Renée Zellweger kétszeres Oscar- és négyszeres Golden Globe-díjas amerikai színésznőt is. A szükséges 1 millió aláírás ugyan összegyűlt, ám a meghatárotott limitet a hétből, csupán három országban teljesítették. A feladat az, hogy további 4 országban meglegyen a kellő támogató.
  • „Ha a világ száz legintelligensebb koponyáját kiválasztjuk és összegyűjtjük őket, az eredmény egy ostoba tömeg lesz. Tízezer belőlük együtt egy krokodil átlagos intelligenciájával rendelkezne. Egy tömegben azok a tulajdonságok sokszorozódnak meg, amelyek mindenkiben megvannak (…) az alsóbbrendű állati ösztönök, a mélységesen primitív barlanglakók befolyásolhatósága, a vadak gyanakvása és bűnös szenvedélyei.”
  • Ifjak hallgatják érdeklődve az idős magyar bácsi életéről való visszaemlékezését: „Az Osztrák–Magyar Monarchiában születtem, Csehszlovákiában jártam iskolába, Magyarországon voltam katona, a Szovjetunióban dolgoztam s Ukrajnában töltöm nyugdíjas éveimet. – Akkor jó sokat tetszett költözködni, bácsi. – Én bizony életemben ki nem tettem a lábamat Ungvárról, fiam!”
  • „Lehet, hogy a nevetés nem oltás, de jó gyógyszer.” A humor gyógyító hatása nem feltétlenül annak függvénye, hogy valami mennyire vicces, hanem sokkal inkább annak, hogyan mutat humoros képet az élet mélységeiről és hullámvölgyeiről.
  • Senki sem immunis a feszültségekre, és ezekben a példátlan időkben a magas szintű stressz a mindennapjaink természetes része. A párok számára ez a nehéz időszak szerencsés esetben akár meg is erősítheti kapcsolatukat, de sajnos akár meg is terhelheti. Közismert, hogy Kínában a karantén feloldása után megsokszorozódott a válások száma. Nem kérdés miért. Legtöbben jelenleg időnk jelentős részét otthon töltjük a vírus terjedésének megfékezésére irányuló intézkedések miatt, de ha néhány dolgot szem előtt tarunk, elkerüljük, hogy a fokozott stressz kikezdje a kapcsolatunkat.
  • Óriási hajrával összegyűlt az egymillió aláírás a nemzeti régiókért indított európai polgári kezdeményezés támogatására. Az aláírásgyűjtés honlapján megjelenő adatok szerint a csütörtök éjféli határidő lejártáig 1 008 966-an írták alá az interneten a nemzeti régiókért elindított európai polgári kezdeményezést.
  • Csütörtök éjfélig lehet aláírni a Székely Nemzeti Tanács európai nemzeti régiók védelmében indított uniós petícióját – mondta Dabis Attila, a tanács külügyi biztosa szerdán. Eddig 870.000 aláírás gyűlt össze. Írja alá Ön is, ha még nem tette meg!