Kitekintő

  • „Ha a világ száz legintelligensebb koponyáját kiválasztjuk és összegyűjtjük őket, az eredmény egy ostoba tömeg lesz. Tízezer belőlük együtt egy krokodil átlagos intelligenciájával rendelkezne. Egy tömegben azok a tulajdonságok sokszorozódnak meg, amelyek mindenkiben megvannak (…) az alsóbbrendű állati ösztönök, a mélységesen primitív barlanglakók befolyásolhatósága, a vadak gyanakvása és bűnös szenvedélyei.”
  • Ifjak hallgatják érdeklődve az idős magyar bácsi életéről való visszaemlékezését: „Az Osztrák–Magyar Monarchiában születtem, Csehszlovákiában jártam iskolába, Magyarországon voltam katona, a Szovjetunióban dolgoztam s Ukrajnában töltöm nyugdíjas éveimet. – Akkor jó sokat tetszett költözködni, bácsi. – Én bizony életemben ki nem tettem a lábamat Ungvárról, fiam!”
  • „Lehet, hogy a nevetés nem oltás, de jó gyógyszer.” A humor gyógyító hatása nem feltétlenül annak függvénye, hogy valami mennyire vicces, hanem sokkal inkább annak, hogyan mutat humoros képet az élet mélységeiről és hullámvölgyeiről.
  • Senki sem immunis a feszültségekre, és ezekben a példátlan időkben a magas szintű stressz a mindennapjaink természetes része. A párok számára ez a nehéz időszak szerencsés esetben akár meg is erősítheti kapcsolatukat, de sajnos akár meg is terhelheti. Közismert, hogy Kínában a karantén feloldása után megsokszorozódott a válások száma. Nem kérdés miért. Legtöbben jelenleg időnk jelentős részét otthon töltjük a vírus terjedésének megfékezésére irányuló intézkedések miatt, de ha néhány dolgot szem előtt tarunk, elkerüljük, hogy a fokozott stressz kikezdje a kapcsolatunkat.
  • Óriási hajrával összegyűlt az egymillió aláírás a nemzeti régiókért indított európai polgári kezdeményezés támogatására. Az aláírásgyűjtés honlapján megjelenő adatok szerint a csütörtök éjféli határidő lejártáig 1 008 966-an írták alá az interneten a nemzeti régiókért elindított európai polgári kezdeményezést.
  • Csütörtök éjfélig lehet aláírni a Székely Nemzeti Tanács európai nemzeti régiók védelmében indított uniós petícióját – mondta Dabis Attila, a tanács külügyi biztosa szerdán. Eddig 870.000 aláírás gyűlt össze. Írja alá Ön is, ha még nem tette meg!
  • Most, amikor a világjárványra való tekintettel mindannyian kénytelenek vagyunk otthon a négy fal között szervezni az életünket, sajnos még a megszokottnál is jobban adja magát, hogy telefonjaink, számítógépeink monitorjaiba révedve töltsük napjainkat. Ez a tendencia mindannyiunk számára ártalmas lehet, azonban gyermekeink számára a legveszélyesebb, akik még mind idegi, mentális, mind kognitív értelemben fejlődésben vannak.
  • Az elmúlt hónapokban folyamatosan azt halljuk, olvassuk a média különböző felületein, hogy amellett, hogy lehetőség szerint maradjunk otthon és tartsunk távolságot másoktól, a rendszeres és alapos kézmosás és fertőtlenítés rendkívül sokat segíthet a vírus elleni védekezésben. Ez pedig rengeteg kérdést felvet: hogyan és mivel fertőtlenítsük a minket szorosan körülvevő tárgyakat? Sajnos a különböző internetes oldalakon és közösségi médiafelületeken nagyon sok álinformáció terjed, amelyek rendkívül veszélyesek lehetnek, ezért összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket.
  • Jövő szeptemberben tartják meg a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK) Budapesten. Erdő Péter bíboros Matteo Bruni szentszéki szóvivővel történő egyeztetést követően jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztják az eredetileg idén szeptemberre tervezett kongresszust.
  • A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által az európai nemzeti régiók védelmében indított uniós petíció aláírására szólított fel Pesty László, az akció kampányfőnöke. A határidő lejárta előtt két héttel még félmillió aláírásra van szükség. Írja alá Ön is!