A politikában, mint annyi mindenben, végső soron a tettek és az eredmények számítanak. Ezért vannak egyre nagyobb bajban Pikó Andrásék és az őt támogató baloldali politikusok – kezdte közösségi oldalán Vörös Tamás.

Mint írta: egyrészt mindent megtesznek azért, hogy ne tűnjenek baloldali politikusoknak, ezért álcivil szervezetek mögé bújnak, amelyek persze ugyanúgy politizálnak mint a pártok, de talán elsőre nem olyan ciki velük mutatkozni, mint mondjuk a Momentummal vagy a DK-val. De csak elsőre.

A politikus kitért Pikóék városfejlesztés terén mutatott semmittevésére is. Úgy látja, hogy új projektek már nem lesznek befejezve ebben a ciklusban. Pikóék kizárólag a korábbi Fidesz-KDNP-s vezetés által elindított fejlesztéseket folytatgatták, persze késve és megdrágítva – teszi hozzá.

„Hiába, kell a pénz. Valószínűleg Gyurcsány sem traccsolni rendelte oda Pikót a megbeszéléseikre… Nem az a fajta” – fogalmazott Vörös Tamás.

Majd úgy folytatta: ott van a nagy 2019-es Pikó-program, amely nem öregedik túl jól. Az ígéretek nincsenek betartva, legjobb esetben egy-egy szimbolikus előterjesztéssel igyekeznek mutatni, hogy történik valami. Persze ezek nem igazi döntések, nincs mögöttük pénz, végrehajtás és akarat. Csak a látszat – értékelt a politikus.

„A látszat, ami Pikóék szerint egyedül számít a hajléktalan emberek ellátása esetén is. Elég csak úgy tenni, mintha csinálnának valamit. Néha kicsit összehúzott szemmel sopánkodnak a kamerába, de a szerencsétlen embertársaink ellátásának címén állami forint tízmilliárdokat felmarkoló Iványi-féle polip számonkérése elmarad. Sőt, még ki is állnak egy olyan szervezet mellett, amely sem a hajléktalanok ellátását nem képes megoldani, sem a józsefvárosi emberek számára nem hozott mást, csak problémát a kerületbe” – írta.

Szóval szép nagy kupac kudarc tetején üldögél Pikó András, és mutogat mindenkire. Mindenki hibás, csak ő nem – összegezte Vörös Tamás.

Véleménye szerint: aki nagypolitikát akar játszani, nem polgármesternek való. Ebbe a székbe olyan ember kell, aki az az itt élőkért, és nem Gyurcsányok kegyeiért teper – tette hozzá.

„Én nem szeretnék senkit bántani, de egy felelős vezető nem ilyen. A Józsefvárosban élő emberek egy olyan polgármestert érdemelnek, aki nemcsak mímelni tudja, milyen egy kerület vezetése, hanem tesz is a józsefvárosi emberek jólétéért, biztonságáért és a kerület fejlődéséért” – vonta le a következtetést a frakcióvezető.