Mióta Pikó András a polgármester, szinte nem telik el úgy hét, hogy valamilyen formában ne érkezzenek panaszok a lakosoktól az egyre romló közbiztonsággal kapcsolatban: földön fetrengő részegekről és kábítószeresekről, a köztereket elárasztó hajléktalanokról és áldatlan állapotokról.

Fotó: Hírnyolc

Nemrégiben a Kálvária tér lakói fejezték ki felháborodásukat a Hírnyolc Facebook-csoportjában, hogy egy ott található kisboltot sok vásárlója kocsmaként használ, és szinte csak pár lépésre az üzlettől fogyasztják el az ott vásárolt szeszesitalt. Miattuk és az általuk termelt szemét miatt rengeteg kellemetlenség éri a helyieket.

Az eset nem egyedi, elég végig menni a Népszínház utcán, de a Dankó utcai állapotokra is többen panaszkodnak, az Auróra utcában pedig szinte már elviselhetetlen a helyzet az üvegvisszaváltó miatt. Valaki egyenesen azt írta:

„Az egész kerület egy nagy kocsma, hajléktalan és drogos centrum.”

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

Kerestük az ügyben a városvezetést, Pikó András sajtófőnökétől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az önkormányzathoz megérkezett a panaszos lakók levele a Kálvária téri kisbolt kapcsán, és korábban már három alkalommal is tettek bejelentést telefonon. Békési Zsuzsanna szerint az illetékes körzeti rendész visszatérően ellenőrzi a területet, és a bolt tulajdonosát is együttműködésre kérte.

A körzeti rendész tájékoztatása szerint az italozás szinte teljesen megszűnt a környéken. Egy ideig-óráig lehet, hogy így volt, de sajnos újfent nem ezt tapasztaljuk nap mint nap…

Csatlakozzon Ön is a Hírnyolc Facebook csoportjához!

Ha szeretné elmondani véleményét, egy-egy helyi ügyet kitárgyalni kerületi lakókkal, csatlakozzon a Hírnyolc Facebook csoportjához!