Nyaklánckitépésről, randalírozó családról és betörésekről is beszámoltak lakók a november 16-án megtartott fórumon, jelezvén, hogy az utóbbi időben romlott a közbiztonság a Százados negyedben és környékén. Szarvas Koppány Bendegúz önkormányzati képviselő szerint egy-egy kirívó problémás eset volt, amiből nem kell messzemenő következtetéseket levonni. Pikó András a problémát azzal hárította el, hogy a rendőrség nem tartozik az önkormányzat hatáskörébe. Ugyanakkor – mint mondta – együttműködnek a rendőrséggel, példaként felhozva, hogy bérlakásokkal kívánják segíteni az állományt. Utóbbi azért is érdekes, mert korábban éppen Pikó András szűntette meg 60 bérlakás közszolgálatúi célú kijelölését, amelyekre többek között rendőrök pályázhattak. Ezek szerint rájött, hogy nem volt jó ötlet, hisz az jelentősen hozzájárult az állomány megtartásához. A polgármester emellett nem hisz a rendőrök számára nyújtható önkormányzati bérpótlékban sem, mert azt a lakossági ötletet gondolkodás nélkül elvetette.

Fotó: Józsefvárosi Önkormányzat Facebook-oldal

Ritkán jár arra a takarítógép

Emellett problémaként merült fel egy MÁV telepi lakostól, hogy ritkán lehet látni a takarítógépet. Erre azt a választ kapta, hogy a gépeknek van egy takarítási tervük és azon nem nagyon tudnak módosítani, de szeretnék bővíteni a takarítógépparkot jövőre.

Még mindig nincs gyermekorvos és védőnő az új rendelőben

Szóba került a Százados negyedi gyermekorvosi rendelő, ami az előző városvezetésnek köszönhetően jött létre az új irodakomplexumban. Ide már több mint másfél éve nem sikerült gyermekorvost és védőnőt költöztetnie Pikó Andráséknak. Mivel az orvosi körzet nagy ezért a Civilek a Százados Negyedért Egyesület javaslata az volt, hogy legalább a védőnő esetében legyen megosztott rendelés, azaz felváltva egyik héten a Százados negyedben, egyik héten pedig a Szent Kozma Egészségügyi Központban fogadja a kismamákat a védőnő.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

Meddig legyen nyitva a játszótér?

Megosztóvá vált a Tisztes utcai játszótér, hiszen egyes szomszédban lakókat zavar a gyerekzsivaj, mások pedig örülnek a játszótérnek és a mellette lévő kutyafuttatónak. A megoldás a nyitvatartásban lehet, így könnyen lehet, hogy a jövőben korábban zár majd a játszótér.