Éppen csak elkezdte az általános iskolát, amikor édesapja, Sipos Mihály már beindította a Szelídek Tanodája nevű programját, amelyben Misi bácsi a józsefvárosi fiatalokat oktatta a sport – azon belül az ökölvívás – rejtelmeire a csellengés alternatívájaként. Hajninak szép lassan beépült a napi rutinjába, hogy iskola után lemenjen az edzőterembe, ahol kezdetben csak az adminisztrációba segített be, később már ő maga is egyre többször beállt a fiúk közé püfölni a boxzsákot. Egyre jobban megtetszett neki a sport, a csapat, a légkör, illetve az is, hogy itt mindenki dolgozhatott a saját maga fejlesztésén.

Hobbinak indult, hivatás lett belőle

–Nem volt célom a versenyzés, csak a mozgás és a gőz kieresztése miatt csináltam – mondja. Ez azonban megváltozott, amikor a Kőbánya Sport Club szakosztály vezetője meglátta benne a lehetőséget. – Elképzeltem magam egy meccsen és eldöntöttem, hogy szeretném kipróbálni magam – emlékszik vissza a pillanatra, amikor megérett benne az elhatározás.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

Három hónapig intenzíven készült az első versenyére, egy budapesti bajnokságra. A kemény munkának meg is lett az eredménye: az első helyezés. Ekkor köteleződött el a sportág mellett.

–A környezetem eleinte furcsállotta, mert ez nem igazán lányos sport, de engem csak az érdekelt, hogy a szüleim támogattak – vallja Hajni, aki a boksszal baráti társaságában is népszerűsíti az egészséges életmódot. A legemlékezetesebb mérkőzése – saját bevallása szerint – a tavalyi korosztályos U22 Európa-bajnokság volt, ahonnan bronzéremmel tért haza.

Európa-bajnoki bronzérmes lett a józsefvárosi ökölvívólány

Novemberben jöhet az újabb megmérettetés

Hajni a jövőben sem húzza be a kéziféket: szeretne a felnőttek között is bizonyítani. Álma, hogy részt vegyen az olimpián, amihez azonban még hosszú út vezet. A következő lépcsőfok ehhez a novemberi, azerbajdzsáni Európa-bajnokság. Kapóra jött, hogy márciusról novemberre tolták ki az időpontját, mert akkor éppen egy sérülés hátráltatott – mondja Hajni, akinek ez lesz az utolsó korosztályos bajnoksága és szeretné kihozni magából a legtöbbet.Habár gondolatai legtöbbször a sport körül forognak, a kikapcsolódás sem maradhat el. Szabadidejében kiskutyáival foglalkozik. –Kiviszem őket úszni, vagy sétálni, ami teljesen feltölt.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

A gyerekek képzésében látja a jövőt

Az ökölvívólány a távoli jövőjét is a boksz világában képzeli el. Ehhez már most elkezdte a felkészülést: megszereztem a bokszbírói képesítést, és gyerekeket edzek. –Nagyon jó érzés átadni azt a tudást és tapasztalatot, amit már megszereztem – árulja el a bokszolólány, aki Józsefvárosban is támogatja a fiatalok sportolását. Hajni nem felejtette el honnan indult. Napjainkban sokszor ellátogat édesapja, Sípos Mihály edzéseire, ahol szívesen oktatja a kerületi gyermekeket.