Az alapján, ami Józsefvárosban folyik, az a csoda, hogy csak most (három és fél év után) kezd hallhatóvá válni a tiltakozók hangja az utcán.

Azon a demagóg és félrevezető balliberális „reakción” viszont, amit a kerület lezüllesztéséért felelős balliberális polgármester, Pikó András a Facebookon elő bírt adni a civilek poénjára válaszul, már én is megdöbbentem. Annyira, hogy pontokba szedem és reagálok a kreténségeire:

  • A Facebook posztban Pikó legelső gondolata a tiltakozó civilek akciójával kapcsolatosan a Fidesz körül forog. Nos, egyrészről mindannyiunk jobban járna, ha a progresszív lelkű rádiós gondolatai inkább az általa vezetett kerület körül forognának (de ahhoz sajnos nem ért, meg nem is érdekli). Másrészről pedig, ha neki egy ilyen esetben a Fidesz jut először eszébe, akkor ne vegye zokon, ha nekem pedig Pikó András, Jámbor András, Udvarhelyi Tessza, illetve a balliberális városvezetés anarchista, szélsőséges „civil” szövetségesei (Szikra Mozgalom, stb.) jutnak az eszembe akkor, amikor oda jutunk, hogy Budapest utcáin fényes nappal magyar állampolgárokat külföldi „mozgalmárok” szervezetten, csapatostul megtámadnak és félholtra vernek.

  • Pikó nehezményezi a posztban, hogy a mikuláscsomagokat nekik (értsd: az önkormányzatnak) kell majd közpénzen eltakarítaniuk. Nos, igen lesújtó a polgármester úr véleménye az általa vezetett kerület lakosságáról, ha azt feltételezi, hogy mindenki szétdobálja majd az utcán a szóróanyagot. (Megjegyzem, tapasztalataim szerint a legtöbben eltették, vagy megfelelő módon kidobták a csomagot, noha a kerületvezetés jóvoltából köztéri kuka már alig van.) Másrészről pedig felmerül a kérdés: egyébként nem volna kötelessége az önkormányzatnak takarítani a közterületet?! Érdekes, amikor a Pikó legjelentősebb támogatója, Iványi Gábor által Józsefvárosba importált hajléktalanok hátrahagyott ürülékéről, „féldekás” üvegek ezreiről van szó, akkor a köztisztaság iránt kevesebb érzékenységet tanúsít a „civil polgármester”. Az sem világos, hogy miért kerülne több közpénzbe a takarítás, ha az – állítása szerint – rendszeres és kielégítő színvonalon működik a kerületben?! Demagógia a köbön, Pikó úr!

  • Ezek után Pikó közli, hogy „nem azért váltam polgármesterré, hogy ne csináljak semmit”. Nos, mégis ezt teszi! Nem csinál semmit a posztolgatáson és a mások hibáztatásában, vádaskodásban, demagóg népbutításban megnyilvánuló kamupolitizáláson kívül.

  • Pikó a posztban azzal indokolja a tízszeres díjemelést, hogy „egészségesebb Józsefvárost teremtünk, ahol a gyerekek nem benzingőzben nőnek fel”. Mit gondol ez az inkompetens rádiós, vajon majd tömegesen eladják az autójukat a helyiek? Vagy elköltöznek az autótulajdonosok? Nem, a helyzet az, hogy egy molekulával nem lesz kevesebb a kerületi károsanyag emisszió ettől az intézkedéstől. De ha már az egészségesebb Józsefvárosnál tartunk: a maga, meg a balliberális bandája által idetelepített hajléktalanok és egyéb tömegesen beköltöztetett kétes elemek fel nem takarított ürüléke, vizelete, a terjesztett ragályos betegségeik és úgy általában az elviselhetetlen mértékű utcai kosz és szemét nincs esetleg hatással a józsefvárosiak egészségére?!

  • Végezetül ez a nárcisztikus ember arról is tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a „kerület gazdálkodása soha nem volt ilyen stabil, saját erőből vagyunk képesek fejleszteni Józsefvárosban”. A polgármester egy, a posztjára kommentben reagáló lakos kérdésére külön is kiemeli, hogy az önkormányzat „nem azért tette fizetőssé a helyi lakosok számára is a parkolást, mert kevés a pénze”. Hoppá!!! A budapesti civil propaganda (élén Pikóval) már évek óta azzal hergeli a lakosságot, hogy a kerületek „kivéreztetése” zajlik. Na most akkor van pénze az önkormányzatnak vagy ki van véreztetve? Melyik állítása igaz, polgármester úr?! Ne hazudozzon! Ami pedig a józsefvárosi fejlesztéseket illeti: azt készséggel elhiszem, hogy a kerületi költségvetés kitűnő állapotban van, azt viszont a lakosság látja, hogy a kerület mobilvécékkel történő telerakásán túl semmilyen önálló fejlesztés nem történt a kerületben.