Levélben kereste meg szerkesztőségünket egy józsefvárosi úriember, aki cikkünket olvasva elmondta: a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. belső vizsgálatát, amely többek közt a vitorlásmutyit – a káptalanfüredi strandfürdő bérbeadásának körülményeit – vizsgálja, ő maga is szerette volna megismerni.

E célból még 2022 októberének közepén küldött az önkormányzatnak egy levelet, amelyben leírta „Az önkormányzat gazdálkodása, működése mindenki számára nyitott könyv, megismerhető, a külvilág részére minden vonatkozásban átlátható. (…) A fentiekre tekintettel, a fentieket figyelembe véve kérem, szíveskedjenek a tájékoztatás, ismeretszerzés céljából rendelkezésemre bocsátani a vizsgálat eredményeit, megállapításait rögzítő, tartalmazó írásos dokumentum másolatát.”

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

Az úriember levelére az önkormányzat nemcsak hogy nem küldte el a kért dokumentumot, de arra – elmondása szerint – nem is válaszolt.

Kérdésünkre a kerületünkben lakó Kőhalmy József elmondta: kíváncsi lett volna arra, hogy mi is lehet pontosan a jelentésben. Ezért kérte a jelentést az önkormányzattól. Mivel azt nem kapta meg, az ügyben bírósághoz fordult, mert szerinte ez közérdekű adat.

A fotó illusztráció.