Kedves Szerkesztők!

Önök is elég gyakran felhívják a figyelmet Pikó András két éve tartó, áldásosnak a legkevésbé sem nevezhető regnálásának szemmel láthatóan is foghíjas eredményeire. Vagyis valójában az eredménytelenségére. Holott gőzerővel minden fórumon és felületen csillogó szemekkel ígérgetett nagyobbnál nagyobb dolgokat a kampányában, de mi valósult meg ezekből? Talán egy ujjunk is sok ahhoz, hogy megszámoljuk a beváltott vállalásokat.

Valamilyen csoda folytán elkerülte a kidobást Pikó egy kiadványa, amelyben veretes stílusban írta le a hangzatosabbnál hangzatosabb célkitűzéseit. Emlékszünk, a „ha mi győzünk” kezdetű mondatok. Lássunk ezek közül néhányat, „ha mi győzünk”:

  • …több jut a köztisztaságra. Ez a mondat úgy fedné a valóságot, ha úgy hangzana: „több szemét lesz a köztereken”, mert elég körülnézni és láthatjuk, hogy már ennél az ígéretnél csúfosan elbukott Pikó András és csapata. Nincs olyan utca, tér, járda, ahol ne kerülgethetnénk a koszt, a mocskot. Teljesen gazdátlanná váltak Józsefváros közterei.
  • …zöldebbé tesszük Józsefvárost. A pikói logikát alkalmazva, ki lehet úgy csavarni ezt a mondatot, hogy beilleszthessük a beváltott ígéretek (elég kurta) sorába. Tényleg zöldebb lett Józsefváros, tele van méhlegelőkkel, vagy a beton alól feltörő és túlburjánzó gaztengerrel. Kérdezném, hogy mennyi lett a vállalt évenkénti 5000 négyzetméter új zöldfelületből? A polgármestertől nem tudom, mert letiltott a facebook oldaláról. De gyanítom a válasz közelebb van a 0-hoz, mint az 1-hez.
  • …biztonságos Józsefvárost teremtünk. A szerte Józsefvárosban grasszáló hajléktalancsoportok -valamilyen szer hatása alatt a földön tivornyáznak, az élő fába is belekötve vegzálva a járókelőket – nem éppen erre engednek következtetni. Vagy ilyen lenne a Pikó-féle közbiztonság? Ahol még polgárőrségre sincs szükség, mert rájuk húzza a rolót?!
  • …átlátszó önkormányzatot teremtünk. Engem a hivatalos polgármesteri oldaláról tiltott le ez az átláthatósági bajnok. Pedig csak kérdeztem. Bár tény, elég kellemetlen lehet Pikónak, ha a hazugságait és lózungjait szembesítik a rideg valósággal.
  • …megszüntetjük a közlekedési káoszt. Ebben a kérdésben össze lehetne kötni a két munkakerülő, facebookos machinátort. A fejetlenség, gazdátlanság és a mindenféle fejlesztések össze-vissza elhúzása, a hozzá nem értés katasztrofális káoszt teremtett. Bár lehet, még ezt is szívességtevésnek fogják fel Pikó és Karácsony: inkább araszolj a dugóban, mert úgysem tudsz majd hol megállni…

És mi mindent ígért még 2019-ben a baloldal, tejjel-mézzel folyó Kánaánt, mindenből még többet, még jobbat, és mi lett belőle? Romlás és pusztulás…

Üdvözlettel:

Erik