„Kedves Szerkesztők!

Előre kell bocsátom, egy amúgy örömteli dolog kapcsán mérgelődöm! Örvendetes, hogy – még ha Karácsony-Pikó-duó évekig el is húzta – megvalósul végre a Somogyi Béla utca felújítása, és természetes, hogy az ilyen munkálatok során kellemetlenségek érnek minket, az utcában élőket.

De azért van itt valami, amiről érdemes beszélni. Nyilvánvalóan két okból húzták el a derék balos városvezetők ezt az egyébként már Tarlós István idején tervekkel és engedélyekkel rendelkező beruházást. Egyrészt, hogy „újratervezzék”, értsd, hogy amit csak lehet, ki tudjanak lopni belőle. Másrészt így tudják azt a látszatot kelteni, hogy ehhez a fejlesztéshez nekik bármiféle közük is lenne. Azaz itt is kizárólag a saját önös érdekeiket kergetik, magasról tesznek az itt élőkre. Ha nem így lenne, akkor rögtön neki is álltak volna a munkának megválasztásuk után és már régen kész is lehetne…

És ne menjünk el szó nélkül amellett sem, hogy az eredeti tervek szerint a Somogyi Béla utca felújítását a főváros fizette volna, ám kötelezettségvállalásban is hiperpasszív Karácsony Gergely kifarolt belőle, amihez Pikónak egy szava sem volt. Mi, józsefvárosiak álljuk a cechet. Itt megint leszögezem, ettől függetlenül örülök neki, hogy a jobboldal petíciója nyomására így is megújul az utca.

De akkor mi van azzal, hogy nincs pénz semmire, mert a „gonosz” kormány elvesz mindent? Hogy állhatnak milliárdok akkor elköltetlenül az önkormányzat bankszámláján? És akkor miért nem csinálnak az égvilágon semmit már harmadik éve? Ja, hogy csinálnak komposztládákat, meg rovarhoteleket, és rollerparkolókat festenek fel a flaszterre? Gondolom ezeknél az amúgy minimális költségű „fejlesztések” árazásakor is jó vastagon fogott a ceruzájuk, hogy azért valakik jól járnak. Hisz’ nehogymár, ugye? Viszont nincs semmi jelentős fejlesztés, alig támogatják Pikóék a társasházakat, nem fejlesztik a térfigyelő kamerarendszert, meg úgy en bloc a közbiztonságfejlesztésre sem sokat költenek (látszik), a köztisztaságról meg már ne is beszéljünk. Nem csak ezekre, de a saját gigantikus ígéreteik megvalósítására sem fordítanak egy fabatkát sem.

Nem rég írta egy Csarnok negyedi olvasótársam, hogy a júniusi időközi választáson beverhetjük az első szeget a szégyenletes baloldali városvezetés koporsójába. Ez igaz. De ne feledjük el a fentieket 2024-ig, hogy az utolsót is be tudjuk!”

– írta Karcsi, a Somogyi Béla utcából.