„Tisztelt Szerkesztőség

Ugye hamarosan be kell húzni azt a fránya ikszet. Nagy a dilemma, hogy Sára Botond vagy Jámbor András. Jómagam nem vagyok teljes mértékben elköteleződve egyik irányba sem, mindkét oldal hibázott bőven. De valahogy a mérleg serpenyője mozgásba lendült. Nálam mindenképpen.

Nem vagyok a közösségi média feltétel nélküli híve, de kár lenne tagadni, sok területen elég hasznos tud lenni. Most ilyen kevéssel a választás előtt különösen. És tisztában vagyok vele, hogy mindez kampányidőszak, de ettől még lehet nagyon tanulságos. Nekem mindenképpen.

Ugye Sára Botond vagy Jámbor András. Józsefvárosiként természetesen ennek a két embernek kísérem figyelemmel a tevékenységét a Zuckerberg birodalomban. És két nagyon különböző kampányt látok. Egyik sem tisztán fehér vagy fekete, de nem is egyformán szürke.

Tudom nem szép dolog a külső alapján ítélni, de a választás során mégiscsak arról fogunk dönteni, hogy ki képvisel majd minket a Parlamentben. Ezen a téren az egyesült baloldal jelöltje csúnyán elvérzik. Legutóbbi videójában ahogy szakadt kabátban cigarettát sodor, az bizony elég illúzióromboló. Talán azt akarja sugallni, hogy mennyit dolgozik, még a külsejére sincs ideje, de valahogy a bejegyzések számát tekintve legrosszabb esetben is döntetlen az állás, Sára Botond valahogy mégis képes civilizált külsőt ölteni.

De, mint mondottam, nem szép dolog a külső alapján ítélni. Ám a bejegyzések hangvétele, azok minősége, és főleg tartalma szöges ellentéte egymásnak. És a mérleg itt kezd el billegni. Jámbor András tüntetésekről jelentkezik be, vérző fejű tüntetőket mutogat Moszkvából, míg Sára Botond utcafórumokat tart, többször kitette a Híd Kárpátaljáért adománygyűjtő telefonszámát és még ő maga is adományozott az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül. Jámbor ezzel szemben a Bike Maffia adománygyűjtését reklámozza.

Jómagam civilizált emberként inkább a jó kiállású, és érdemi munkát végző emberek pártjára állok. Nálam a kérdés eldőlt”

– írta a megjelentetés reményében a Hírnyolcnak R. Lajos nevű olvasónk.