Mivel júliusban Káptalanfüreden jártam, szeretnék beszámolni a józsefvárosiaknak a kerület üdülőjével és strandjával kapcsolatban szerzett tapasztalataimról! Egy nemzetközi hajós találkozóra érkeztünk, ahol 30 vitorlás versenyzett. 5-6 motoros gumicsónak kíséretében, sok felnőtt segítővel.

És itt jön az érdekesség! Annak ellenére, hogy Pikóék felbontották a strandot elbitorló vitorlásklubbal a szerződést, vitorlás tábor mégis teljes kapacitással működik. Láttuk, megszámoltuk: a strand területén még mindig 40 vitorláshajó áll.

A józsefvárosi gyermekeknek pedig ezért nem jut hely az üdülő strandján, mert az idegenek mindig kedvesebbek a polgármesternek, mint a józsefvárosi gyermekek.

Azért érdekelne, hogy fizet-e ezért a vitorlásklub? S ha igen, akkor mennyit, hogyan és kinek? És ha igen, mire használja fel az önkormányzat a bérbeadás bevételét? Ha pedig nem, akkor meg miért nem kardoskodik érte Pikó? Egyébként az a kérdés is jogos lenne, hogy halad-e az építkezés a táborban, mikor kapja vissza a kerület azt, ami a sajátja?

Ez már csak költői kérdés Pikó elvtárshoz: miért ragaszkodik a hatalomhoz, aki nem tudja, hogy felelősség és tudás, hozzáértés és alázat kell a kerület vezetéséhez?

– tette fel a kérdést V. Piroska józsefvárosi lakos.

A fotók illusztrációk.