A Mikszáth Kálmán teret is nap mint nap elborító koszról és szemétről panaszkodott lapunknak olvasónk, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy a környéken számos vendéglátóhely van, valamint közelben található a Semmelweis Egyetem könyvtára, a Pázmány egyetem jogi, valamint a Károli egyetem bölcsészkara is, ahonnan minden nap sok ember, sok fiatal érkezhet a térre.

Olvasónk szerint a vendéglátóhelyek mellett az önkormányzatot is felelősség terheli azért, hogy megoldják a köztereken, pláne az ilyen frekventált környékeken a kitermelt szemét kulturált elszállítását.

Kukában végezte Pikó szeméttárolós ígérete is?

„Több jut a köztisztaságra”, valamint „ahol szemét van, ott többet kell takarítani” – írta le polgármesteri programjában Pikó András a 2019-es önkormányzati választás előtt, de 300 új közterületi szeméttároló kihelyezését is megígérte. Ezekről úgy látszik, polgármesterként megfeledkezett: egyrészt nem látjuk, hogy elkezdte volna megvalósítani az új kukák felszerelésére tett ígéretét, de az ellen sem emelt szót, amikor baloldali szövetségese, a jelenleg épp miniszterelnöki babérokra törő budapesti főpolgármester, Karácsony Gergely leszereltette Budapest-szerte a fővárosi fenntartású szemetesek jelentős részét, Józsefvárosban mintegy a felét.

Egyre többen kritizálják Pikóékat a kosz miatt

Legutóbb a Magdolna és Orczy negyed fogadóóráján is a szemetes utcákkal, a kutyakaki-hegyekkel és a köztereket ellepő hajléktalanokkal kapcsolatban kapta a legtöbb kritikát Pikó András, ahogyan korábban a Corvin-negyed, a Népszínház negyed lakossági fórumán, és Pikó más online fogadóóráján is ezek miatt kapta a legtöbb bírálatot az ex-klubrádiós polgármester.

A józsefvárosiak lapunknak is számos levelet küldtek korábban is, amelyekben elpanaszolják, milyen áldatlan állapotokat tapasztalnak az egykor szebb és tisztább közterületeken. Ezekről itt, itt, itt és itt is olvashat.