Kedves Szerkesztők!

Néhány hete már írtam egy levelet Önöknek, amiben a felháborodásomnak adtam hangot, hogy Pikó András baloldali városvezetése nem érezte szükségesnek, hogy ünnepséget rendezzen augusztus 20-án, Szent István és az államalapítás ünnepén. Ezúton is köszönöm, hogy megtiszteltek a levelem közlésével.

Épp a napokban olvastam a hírportáljukon Egon levelét, amely arról szólt, hogy a kommunisták és elődeik 1848-49-ben és 1956-ban is a magyar nemzeti érdek ellen voltak, és a kommunista embertípus volt az, aki koccintott az aradi vértanúk kivégzése után, és aki hátba döfte a szabadságért küzdő ’56-os hősöket. Teljességgel egyetértek Egon gondolataival, de azzal a megállapításával is, hogy a kommunisták mai szellemi és politikai örökösei (ahogy Egon fogalmaz: Gyurcsány és cselédei, Pikó, Niedermüller, Karácsony, vagy Baranyi) ma ugyanezt teszik.

Sajnálattal vettem tudomásul, hogy a Pikó-féle városvezetés október 6-án sem rendezett semmiféle önkormányzati eseményt, hogy leróhassuk tiszteletünket és kegyeletünket a magyar szabadságért az életüket adó honvéd tábornokaink előtt. Ez nem fontos Pikó Andrásnak, de mi fontos neki? A multikulti fesztiválok, a rovarhotelek, a látszat dolgok, és a semmi teljesítményről úgy áradozni, mintha a semmi valami lenne.

Egyszerűen érthetetlen, ha már ő képtelen belátni, hogy a magyar történelem dicső vagy éppen szomorú pillanataira igenis emlékezni kell, legalább egy szál virágot, gyertyát elhelyezni egy erre méltó helyen, de egy ember sincs a csapatában, aki erre felhívná a figyelmét? Hát nekünk tényleg a a legrosszabbak jutottak a kommunistákból és az ő „leszármazottaikból”, örököseiből is.

Még ha naiv is vagyok, azért remélem, hogy legalább október 23-áról nem „feledkezik el”, viszont – itt is visszakanyarodva Egon gondolataihoz – kicsit sem lenne hiteles, úgyhogy mégis az lenne a „legjobb”, ha ez esetben inkább nem is történne semmi.

Üdvözlettel:

Tóni

 

FRISSÍTÉS

Levelet kaptunk Békési Zsuzsannától, Pikó András sajtófőnökétől, aki olvasónk panaszára – miszerint az önkormányzat nem rendezett október 6-án (és augusztus 20-án sem) olyan megemlékezést, rendezvényt, ahol a lakosok is együtt emlékezhettek volna – a következőket reagálta: a Józsefvárosi Önkormányzat október 6-án a Batthyány Mauzóleumnál emlékezett az aradi vértanúkra.