„Megrendülve értesültem arról, hogy Józsefvárosban milyen erőszakos bűncselekmények történtek az utóbbi hetekben: kegyetlen gyilkosság a Kőbányai úton, halálos kimenetelű verekedés a Blaha Lujza téren

Akármennyire is riasztóak és elszomorítóak ezek az események, sajnos egyáltalán nincs bennük semmi meglepő, hiszen ide vezet az a közbiztonság iránt minimum érzéketlen, de inkább tudatos leépítésről tanúskodó politika, amit a baloldal folytat 2019-es hatalomátvétele óta. Emlékezzünk csak: kevesebb támogatást ad a rendőrségnek, leépítette a polgárőrséget, majd Iványival karöltve rászabadította a közterületekre a hajléktalanok tömegeit.

Hogy ezekre mi szükség volt, arra megannyi válasz lehetséges… Felmerülhet az is, hogy a hajléktalanokkal akarnak szavazóbázist szerezni, hiszen a nyújtott teljesítményük alapján talán már azok sem szavaznának Pikóékra, akik 2019-ben még elhitték az ígéreteiket. Nyilván nem mehetünk el szó nélkül a Pikó-Iványi tengely mellett sem, amibe nemrég a kirakat miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay is becsatlakozott, amikor ígéretet tett Iványinak, hogy a hajléktalanok háborítatlanul elfoglalhatják a köztereket. Ez az Iványi-féléknek jó lesz, hiszen még többet nyerészkedhetnek az amúgy szerencsétlen sorsú embereken, ám annál rosszabb lesz a józsefvárosiaknak, akik már így is szenvednek napról napra az egyre rosszabb közbiztonság miatt.

Mert szenvedünk: mi nem a hírekből értesülünk a folyamatos lepusztulásról, hanem nap mint nap látjuk, amikor kimegyünk otthonról. Sok helyen bandákban gyülekeznek a hajléktalanok, néhol még attól sem riadnak vissza, hogy a járókelőket vegzálják, zaklassák! Mindezekhez hozzájárul az az üdének korántsem nevezhető „színfolt”, hogy milyen koszt, mocskot, vagy akár emberi ürüléket hagynak maguk után a tereken, utcákon, vagy az aluljárókban.

Pedig milyen élesen él bennem Pikó „úr” ígérete, hogy ha ő nyer, majd több jut a közbiztonságra és köztisztaságra is. Újabb bizonyítéka annak, hogy véletlen sem szabad bedőlni a baloldal mézes-mázos ígéreteinek, hiszen azokkal csak a hatalom és a pénzcsapok megszerzését tűzték ki célul, ám megvalósítani eszük ágában sincs semmit.

A baloldal mára bizonyítottan egyenlő a megszegett ígéretekkel és a romokban heverő közbiztonsággal. Józsefváros és más szerencsétlen sorsú kerületek legyenek intő példák, és ne engedjük őket országosan a hatalomba!” – írta a Hírnyolcnak Csuti.