Legutóbb, július végén például az otthonom környékén, a Baross utcában volt egy, amikor nagyjából 80 autó parkolóhelyét vették el és zárták le egy forgatás miatt. Pofátlanul soknak gondolom, és azt is, hogy mindez rendszeresen megtörténik. Korábban biztosítottak alternatív helyet parkolni, most, ha biztosítanak is, az messze van, ám inkább az az érzésem, hogy a városvezetés hozzáállása szerint inkább „parkoljunk ott, ahol akarunk”, vagy tudunk. Ez, még ha kellemetlenséget is okoz, a fiatalabb autósoknak talán járható, de én idős ember vagyok, és nehezen tudok már mozogni. Ezért számomra nemcsak kellemetlen, hanem jelentős nehézség messzebb parkolni.

Értem én, hogy ezekkel a forgatásokkal pénzhez jut az önkormányzat, de egyrészt nem látom, hogy milyen hasznos dologra költik el a befolyó pénzeket, másrészt mi, autósok is fizetünk adót… Úgy látom, Pikó András mindennel foglalkozik, csak Józsefvárossal, a józsefvárosiakkal nem.

Én Józsefvárosban születtem, józsefvárosi vagyok, itt nőttem fel, itt élek. Nagyon fáj látni, hogy 2021-re ilyen züllötté vált a szűkebb hazám. Kosz, mocsok mindenütt, lelketlenség és nemtörődömség uralkodik a városházán.

Pedig Sára Botond és Kocsis Máté polgármesterségének idején már minden területen javultak a dolgok. Nem is értem, hogy kinek jó Pikó András, mint polgármester. Láthatjuk az eredményeit szerte Józsefvárosban.

Ám akármilyen rettenetessé is vált a helyzet, sosem megyek el innen, mert szeretem Józsefvárost, csak remélni tudom, hogy megélhetem még, amikor ismét jó vezetője lesz a kerületnek.

Üdvözlettel:

Egy nyugdíjas autós