Tisztelt Szerkesztőség!

Azért fordulok Önökhöz levelemmel, hogy kifejezzem sokunk elégedetlenségét az augusztus 14-15-ei Kasmír Gasztro Fesztivállal kapcsolatban, ami a Tolnai Lajos-Népszínház utca sarkán zeneőrületben tombolt.

Az utcán tájékozódva azt tapasztaltam, hogy az elviselhetetlenül dübörgő színpadi zenét maga közé zárta a szűk utca, ami mindössze 9 méter széles, a falak által vezetve a lakásokban még jobban dübörgött, mint az utcán. A csúcsra járatott erősítős zene meghazudtolta a Sziget fesztivál hangerejét. Pl. időnként mozgott a lábam alatt a padló. Felháborodásomnak adok hangot a ránk zúdított elviselhetetlen hangzavar miatt.

Kérdéseim lennének a városvezetéshez, illetve a polgármesterhez – akik augusztus 9-19. között szüneteltetik a hivatalt, teljesen bezárt az önkormányzat. (Nincs kihez fordulni.)

  1. Tudta-e az igazgatási tisztviselő, hogy mire adta ki az engedélyt?
  2. Adott-e engedélyt az elviselhetetlen zenei hangerőre?
  3. Kérte-e a súlyosan érintett lakók engedélyét?
  4. Mióta van paragrafus arra, hogy sűrűn lakott zónában rendezvényt engedélyezzen? Ha nincs, mennyit kapott a zsebébe?
  5. Ellenőrizte-e az önkormányzat, hogy a rendezvény zavarja-e vagy sem az érintett lakosságot?
  6. Amikor már 80 fős fertőzöttséget találtak az országban/nap, hogy engedhette a „tömeg”- zsúfoltságot a szűk utcában a veszélyesebb Delta vírus közeledése miatt, arcmaszk mellőzésével?
  7. Felelősségre vonja-e a rendezvény engedélykérőjét a botrányos zeneőrület miatt?
  8. Ért-e Ön az közigazgatáshoz, vagy politikai aktivistaként a kerület pénzét sepri be választási csalásukhoz? Mert a városon nem látszik a kormányzás, magára van hagyva. Viszont gonosz intézkedéseket hoznak az autósok, a lakosság, a város ellen, erre használják nem gyakorolt funkciójukat.
  9. Tanul-e, okul-e a hozzá eljutott felháborodásokból, hogy a jövőben nem ad ki utcai rendezvényre engedélyt a lakosság nyugalma miatt?

Megnéztem a fesztivált. Bezárt, behúzott lakásablakok, zsúfoltság, hőség, kellemetlen testközelség, senki nem vásárol az utcára kirakott ezerféle tasakos idegen magvakból. A padokon cca. 50 fő ül.

A szombat esti fesztivál utolsó órája fergeteges keleti tánccal zárult. Az itt lakó afgán?, török?, szír? maharadzsa turbános(1) férfiak ropták önfeledten. Vasárnap este 6-kor is tombolt a férfitánc, nők nincsenek köztük. Kinek a fesztiválja ez?

Üdvözlettel: Erika

Kedves Erika!

Kérdéseit továbbítjuk az önkormányzat felé, amint visszajönnek a szabadságukról.

Üdvözlettel: a Hírnyolc szerkesztősége