Az alábbiakban változtatás nélkül tesszük közzé olvasónk levelét.

„Tisztelt Hírnyolc!

Figyelemmel követem az országos híradásokban Karácsony Gergely városháza-mutyijával kapcsolatos bizonyítékokat, nyilvánosságra hozott hangfelvételeket és nem látok semmi újat a Nap alatt. Sajnos. Ez a baloldal lényegi mozgatórugója: eladni, azaz elmutyizni mindent, ami mozdítható, s immár tudjuk, mindezt „jutalékos rendszerben”.

Ezt csinálták a rablóprivatizáció éveiben, amikor az egykori KISZ-titkárból mára sokszoros milliárdos baloldali pártvezér lett. Ugyanezen pártvezér a rémuralma éveiben – miután megpuccsolta szegény csekély értelmű Medgyessyt – ugyanígy folytatta. Dőltek a milliárdok az EU-ból, az eladásokból, majd az IMF-től – uzsorakölcsön formájában. Nem tudom, emlékszünk bármi jelentősre, ami épült azokban az években (2002-2010)? Néhány kilométer autópálya, PPP konstrukcióban? Vagy egy dimbes-dombos tájra egy völgyhíd, a löszfalba meg alagút, amire hordani kellett a földet, hogy a föld alatt legyen? Nem tudom tudjuk-e, hogy ez a két tétel többe került, mint a 2010 óta épült, vagy megújult valamennyi stadion. Ezzel a példával kanyarodjunk is vissza az eredeti kérdéshez: épült valami igazán rendkívüli? Még egy stadion sem… Meg más sem… Hová tették a pénzt az elvtársak?

Valószínűleg nem a nem túl eszes Karácsony szabadalmaztatta ezt a jó kis jutalékos rendszert, amivel ő a budapesti közvagyon elmutyizására készül, hogy jól kitömje a tartótisztjeinek a zsebét…

Ahányszor és ahol csak hatalomra kerülnek ezek a baloldali alakok, megkezdik a közvagyon kiárusítását, mert a baloldal lényege, hogy eladjon mindent. Ezt csinálja Pikó is Józsefvárosban. Ha jól tudom, több mint másfél milliárdnyi értékben adott el ingatlanokat, holott épp a kerületi ingatlanvagyon gyarapítását ígérte. De hol a pénz Pikó elvtárs? (Vagy ahogy egykori kedvence mondta: hol a lóvé?) Mert nem látjuk annak hasznosulását Józsefvárosban! Kosz és mocsok mindenütt, nincs polgárőrség, bezárták a Galériát és más intézményeket, leépítették a Cigányzenekart. Hol a pénz, Pikó elvtárs? Nem az egymás közötti mannaosztásban kéne jeleskedni, hanem azt tenni, amire a választók -még ha csekély többséggel is – megbízták önt: vezetni és fejleszteni Józsefvárost, méghozzá a józsefvárosiak érdekében. De ön erre nyilván alkalmatlan, így teszi a dolgát, mint jó baloldali: nem csinál semmi közhasznút, csak elad mindent, amit tud…

Vigyázzunk, legyünk észnél jövőre, mert ha ezek behazudozzák magukat a hatalomba, az eget is eladják a felőlünk” – írta a Hírnyolcnak Gyuresz.