Tavaly októberben már látványtervek is kikerültek a Népszínház utca egyes pontjaira a kerület ikonikus utcájának felújítási terveivel. Az előző városvezetés a fővárosi TÉR_KÖZ pályázat felhasználásával egy modern, gyalogosbarát Népszínház utcát álmodott meg. Ezen TÉR_KÖZ pályázatok segítségével újították meg korábban a Palotanegyedet, valamint ennek keretében nyert forrást a Sára Botond vezette önkormányzat a Déri Miksa utca felújítására is. Sajnos erre már nem lesz lehetőség, ugyanis Karácsony Gergely főpolgármester megszüntette a TÉR_KÖZ pályázati kiírásokat. Az új kerületvezetés pedig ráncfelvarrásokkal próbálja elfedni a környékbeliek jogos igényét a Népszínház utca teljeskörű felújítására.

Ennek példája, hogy a Népszínház utca két csomópontjának „deltatorkolatát” leszűkítik, és az így nyert helyre dézsás növényeket helyeznek ki. Erre az önkormányzat kétmillió forintot fordít. Az intézkedés azonban nem aratott osztatlan sikert az ott lakók körében, aminek hangot is adtak az önkormányzat közösségi oldalán. Többen azt írták, hogy egyszerűbben is meg lehetett volna oldani a kérdést, volt, aki szerint elég lett volna egy zebra, vagy egy egyértelműbb felfestés, vagy egy kamera, amelyik a szabálytalankodókat kiszűri, ehelyett most a korlátokat kell kerülgetni. Más azt nehezményezte, hogy sötétben nem láthatók a korlátok, ezért még balesetveszélyesek is. A legtöbben mégis azt hiányolták, hogy nem kérte ki az önkormányzat az ott lakók véleményét, holott ezt folyamatosan prioritásként kommunikálják.

Az emellett érvelők úgy vélik, fontosabb problémák is vannak a környéken, mint az a két csomópont. A legtöbb ember a hajléktalanok megnövekedett száma miatt elégedetlen, amely jelenség a köztisztasági-közbiztonsági problémákkal párosul. Szerintük először azt kellene rendbe tenni, és után jöhetnek ilyen „látványberuházások”.