Kevés az önkormányzati támogatás
Sajnos a mostani, baloldali vezetésű Józsefvárosi Önkormányzat nem támogatja a társasházak felújítását olyan kiemelt mértékben, mint azt korábban a jobboldali városvezetés tette. Jelenleg főleg kisebb összegekre és elég specifikus kategóriákban lehet pénzért folyamodni az önkormányzathoz.

Nagyobb beruházáshoz hitel kell
Nagyon korlátozottak tehát a helyi források és lehetőségek, így sajnos a célbefizetésen kívül a hitelfelvétel az egyetlen lehetősége a közösségeknek Józsefvárosban, ha egy nagyobb beruházást terveznek. Hitel esetén a társasház veszi fel a hitelt, nem a lakók. A tulajdonosok a közös költség befizetéseikkel fedezik a társasház hiteltörlesztését.

Egybe is fizethetünk
Ha egybe kifizeti egy lakó a rá eső hitelrészt, akkor nem lehet követelése a háznak felé a későbbiekben. Ugyanakkor a társasháznak akkor is ki kell fizetnie a törlesztő-részletet, ha más tulajdonos esetleg azt nem tenné. A társasház bankszámlájára befizetett üzemeltetési költségből fogja a ház a behajtásig megfizetni a hiányzó részt. A nem fizető tulajdonossal szemben a társháznak kell eljárnia.