Hiába jelezzük a közös képviselőnek, azt állítja, szinte tehetetlen – panaszolja a levélíró.

Sajnos, a közös képviselőknek nincs eszköz a kezükben fellépni a deviáns esetek ellen, ugyanis a jelenlegi városvezetés egyik első intézkedései közt szerepelt, hogy visszavonja a korábbi rendpárti városvezetés a lépcsőházakban és autóban élés tiltó rendeletét – kezdi Weisz Gábor Miklós. A MAKKE szakembere szerint ezért hiába hívják a tulajdonosok, a közös képviselők a közterület-felügyelet munkatársait, nekik sincs jogalapjuk az intézkedésre.

Eltörölték a tiltást, így a társasházi lépcsőházakba húzódhatnak a hajléktalanok

Több hajléktalan, több szemét

Az egyre több hajléktalan személy megjelenésével, jelentősen csökkent a társasházakban élők közbiztonsága, és nőttek a takarítási költségek is.

Fotó: Olvasói fotó

Érthetetlen, hogy a hajléktalan ellátó szervezetek miért nem biztosítanak hűs és fedett helyet a kerületi fedél nélkülieknek, miért szorulnak arra, hogy a lépcsőházakban keressenek hűs búvóhelyeket. Pedig tudomásunk szerint Budapesten Józsefvárosban működik a legtöbb ilyen hajléktalan-ellátó szervezet. Sőt, van olyan kerület, ahol egy sem.

Videón, ahogy egy józsefvárosi lépcsőházban belövik magukat a drogosok

A városvezetés elvette a fellépés lehetőségét

Tehát kimondható: számos olyan intézkedés történt a baloldali városvezetés részéről, amely gátolja a közös képviselők azon törekvését, hogy rend, tisztaság és biztonság legyen a kerületi társasházakban, illetve azok közvetlen környezetében.