A társasházkezelők kezében nincs eszköz a deviáns esetek elleni fellépésre, ugyanis Józsefváros jelenlegi vezetésének szinte első intézkedései közt szerepelt, hogy visszavonja a korábbi rendpárti városvezetés a lépcsőházakban és autóban élés tiltó rendeletét, ezért hiába hívják a közterület-felügyelet munkatársait, nincs jogalapjuk az intézkedésre. Miért gondolják azt, hogy az általuk hirdetett mérhetetlen szolidaritás árát a társasházban élőkkel fizettethetik meg?

A korábbi városvezetés a lakók biztonságérzetének növeléseként meghirdetett egy társasházi kamerarendszer pályázatot is, amelyhez a tárgyi eszközöket az önkormányzat finanszírozta, a társasháznak csak az üzemeltetési költségekkel kellett számolni. Ezt is megszüntették.

A szaporodó hajléktalan személyek megjelenésével csökken a társasházakban élők biztonságérzete és nőnek a takarítási költségek is. Érthetetlen, hogy a hajléktalan ellátó szervezetek miért nem biztosítják azt, hogy a társadalom ezen, sajnálatos sorsú rétege, ne a társasházakban élők életét tegye élhetetlenné. Elérhetetlenek és nem a valós problémák megoldásán munkálkodnak, pedig az Önkormányzat után ők lennének az elsők, akiket értesíteni kellene.

Sajnos kimondható, hogy a rendőrség értesítésén kívül nem maradt eszköz a közös képviselő és a lakók kezében, hogy rend, tisztaság és biztonság legyen a társasházakban, viszont sokszor ez is hatástalan, hiszen a rendőrség helyszínre érkezéséig is órák telhetnek el, valamint még ha ezek után sikerül is kitessékelni a hajléktalant, a maradványok eltávolítását senki sem teszi meg a lakók helyett.