A gyermekvédelmi törvény hatásával kapcsolatban Kocsis Máté azt mondta a Mandinernek, hogy bár sikerült azzal visszább szorítani az erőszakos lmbtq-propagandát, ám a baloldali önkormányzatok azért tovább erőltetik azt. Példaként említette: Pikó Andrásék Józsefvárosban beleírták az esélyegyenlőséginek hívott programjukba, hogy bár a törvény megnehezíti, meg kell próbálni eljuttatni az lmbtq-tartalmakat a gyerekekhez.

A frakcióvezető szerint ebben a harcban sokunknak nagy elégtétel, hogy Magyarországon még egyetlen kérdésben sem szavaztak annyian egy irányban, mint tavaly április 3-án a gyermekvédelmi népszavazáson.

Fel kell lépni az erőszakos antifa támadások ellen

Kocsis Máté beszélt az antifa támadásokról is. Mint mondta: a véleménynyilvánítás szabadsága mindenkit megillet alkotmányos keretek között, amíg törvényt nem sért.

„Az a jog viszont senkit nem illet meg, hogy erőszakot alkalmazzon más vélemények elfojtására. Ha pedig valaki megsérti a jogszabályokat, az állam fellép ellene. Új jelenség, hogy a Jámbor Andráshoz és „népi zenekarához” tartozó leninista-bolsevista, magukat divatosan antifának nevező erőszakos baloldaliak összegyűlnek, és magyar állampolgárokat vernek meg az utcán. Ez ellen fel kell lépni.”

– fogalmazott a frakcióvezető, aki szerint az antifák ezekkel az erőszakos akcióikkal nagy lépést tettek afelé, hogy törvényben is rögzítsék, hogy az ehhez hasonló ügyekben kell lennie következménynek.

Kétszer annyiból gazdálkodik a kivéreztetett önkormányzat most, mint Kocsis Máté vezetése alatt

Arról a mantráról, hogy a kormány „kivérezteti” az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat és Budapestet is, Kocsis Máté azt mondta: ez egy tipikus baloldali hazugság.

Soha annyi pénz nem volt a kerületeknél, mint most – tette hozzá. Kifejtette, hogy amikor a Józsefvárost vezette, évente 18-20 milliárd forintból gazdálkodott a kerület, ma ez az összeg 40 milliárd forint.

„Az egykor klubrádiós Pikó András polgármester is mindig kivéreztetésről beszél, de aztán elfordul, elmosolyodik, és a valóságot elhallgatja. A meglévő pénz pedig megy a haver tanácsadóknak, antifáknak, és jut belőle még gyermekeknek szánt szexuális propagandára is az úgynevezett esélyegyenlőségi program alapján. Csak a társasházak felújítására nem jut. Ezek nem várost akarnak jól vezetni, hanem ötévente választást nyerni kommunikációs trükkökkel, kifizetésekkel, blöffökkel. A fővárosi önkormányzatnak is sok pénze van, Tarlós István távozásakor 180 milliárd forinttal vették át, de szintén Gyurcsány embereire, tanácsadókra, sorosista meg liberális szervezetekre költik. Meg rovarhotelekre”

– fogalmazott Kocsis Máté.

A teljes interjút itt olvashatja:

https://mandiner.hu/cikk/20230412_a_baloldalhoz_gyomor_es_humor_is_kell_kocsis_mate_a_mandinernek