Áldatlan állapotok uralkodnak a Dugonics utca 14. számú önkormányzati házban. A lakások dohosak, penészesek, a gang megsüllyedt, a lépcsőkorlát törött, a kapu pedig nem zárható, így rendszeresen drogosok húzódnak meg az elhanyagolt házban. A lakosok hiába kértek, nem kaptak segítséget a tulajdonostól, az önkormányzattól. Az ott élők panaszairól még szeptemberben írtunk, abban a reményben, hogy hangjuk eljut a városházára és a döntéshozók végre lépnek a lakosok érdekében.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

„Semmi nem történt azóta, azaz mégis: levágták a méteres gazt, amit köszönünk, de ettől még a lakhatási problémáink nem oldódnak meg” – mondta el lapunknak Aranka, hozzátéve: pedig azóta volt egy lakossági fórum is, amin szóba került az ügyük. Ott a polgármester elmondta, hogy nem tudnak nekik azonnali megoldást nyújtani. Pedig Aranka szerint van egy egyszerű megoldás, de arról valamiért nem akarnak hallani. Az emeleten ugyanis számos lakás megüresedett, azokat egyelőre nem érinti a vizesedés, ami a pince felől terjed és a földszinti otthonokat dohossá, penészessé tette. De hiába kérték a lakáscserét, az önkormányzat hallani sem akar róla.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

A lakossági fórumon Rádai Dániel alpolgármester arról számolt be, hogy az épület nem került le a bontási listáról, ugyanis a terület a Semmelweis Egyetem fejlesztési látókörében van, oda Bionikai Központot terveznek majd egyszer létrehozni. Az alpolgármester szerint jelenleg is zajlik az előkészítés, csakhogy a lakóknak nem megnyugtató válasz az, hogy majd történik egyszer valami. Hiszen nekik kell minden nap megküzdeniük a penésszel, dohhal és az áldatlan állapotokkal.