A gyomnövények virágzásának megakadályozását az üres telkeken a tulajdonosnak kell biztosítani. Ha ez nem történik meg, az önkormányzat kényszervágással és büntetés kiszabásával szankcionálhat, ám úgy tűnik, nem tudja betartatni a szabályokat a tulajdonosokkal. De hogyan is tudná, ha maga sem végzi el a feladatot a saját portáján, csak figyelmeztetést követően.

A Kálvária utca 18-20. alatti üres telken helyenként már a két métert is meghaladta a gaz. Erre hívta fel a figyelmünket Viktória, aki szerint megkeseríti a környékbeli allergiások életét az ott virágzó gyom.

Fotó: Hírnyolc

Olvasónk azt írta, nem lehet egy felelős vezető sem elérni, hogy legalább vágják le az embermagasságú gazt. A telek, úgy tudjuk magántulajdonban van, és a tulajdonosnak kell a gyommentesítést elvégezni, azonban a szabályok betartatásáért az önkormányzat is tehet. Ha az allergén gyomok virágzását nem akadályozzák meg az üres telkeken, akkor a jegyzőnek kell elrendelni a kényszerkaszálást, emellett pedig 15 ezer és 5 millió forint közötti bírságot is kiszabhatnak.

A baloldali vezetésű önkormányzat azonban képtelen betartani a szabályokat a tulajdonosokkal. Az is gondot okozott nekik – és csak többszöri nekifutásra sikerült megugrani – amikor a Hírnyolc figyelmeztette, hogy az önkormányzati telkeken ugyan vágják már le a méteres gyomokat. Nem kell tehát csodálkozni, hogy a tulajdonos sem tesz eleget kötelességének, ha ilyen példával jár elöl az önkormányzat.

Reméljük a nyilvánosság ereje ezúttal is segít megoldani a problémát.