A társasházaknak nincs fegyver a kezükben fellépni a deviáns esetek ellen, ugyanis a Józsefváros jelenlegi vezetésének szinte első intézkedései közt szerepelt, hogy visszavonja a korábbi rendpárti városvezetés a lépcsőházakban és autóban élést tiltó rendeletét.

A közteresek nem intézkedhetnek

Ezért hiába hívják a közterület-felügyelet munkatársait, nincs jogalapjuk az intézkedésre. Miért gondolják azt, hogy az általuk hirdetett mérhetetlen szolidaritás árát a társasházban élőkkel fizettethetik meg?

A szaporodó hajléktalan személyek megjelenésével, csökken a társasházakban élők biztonságérzete és nőnek a takarítási költségek is

Csak rendőr segíthet

Sajnos kimondható, hogy a rendőrség értesítésén kívül nem maradt eszköz a közös képviselő és a lakók kezében, hogy rend, tisztaság és biztonság legyen a társasházakban, viszont sokszor ez is hatástalan, hiszen a rendőrség helyszínre érkezéséig is órák telhetnek el, valamint csak abban az esetben intézkedhetnek, ha valóban olyan esemény történik, amivel bűncselekményt vagy szabálysértést követnek el. Ilyenek lehetnek, ha nyilvánosan vizel vagy székel, kiabál, kötözködik, lop.

Amennyiben a hajléktalan békésen csak „él” a helyiségben, kizárólag birtokvédelmi eljárás kezdeményezésére van lehetőség.

A fotó illusztráció.