Pikó András polgármester magát zöldpártinak vallja, aminek azért némileg ellentmond, hogy számos évtizedes fát vágtak ki a kerületben az elmúlt másfél évben, amióta polgármester – például a Rókus-kertben, a Baross utcában vagy az Orczy téren – hogy csak néhányat említsünk. Ezen felül az évenkénti 5 ezer négyzetméter zöldfelület növelésre tett ígéretéből sem lett semmi.

Azonban nemcsak a zöldfelület nem növekszik, hanem most úgy tűnik, az autók is kezdenek visszaszivárogni, azokra a helyekre, ahonnan korábban már sikerült kiszorítani azokat. Legalábbis erre utal az a kép, amelyet egyik olvasónk március 23-án készített és beküldött nekünk.

A fiatalabbak már nem emlékeznek, de a Mikszáth Kálmán tér a kétezres évek első évtizedének közepéig inkább hasonlított egy nagy parkolóra, mint egy térre. A négyszög alakú közterületet korábban átlósan keresztülszelte egy közút, amelynek mindkét oldalán zsúfolásig álltak a parkoló autók. A tér felújításával azonban megszűnt az autóforgalom.

Ízelítőül íme egy kis videó, hogy milyen volt a 90-es években a tér:

Van egy jó fotója, története? Valami bosszantja, vagy olyan szépet látott, amit megmutatna másoknak is? Ossza meg velünk! Leveleiket és fotóikat a szerkesztoseg@hirnyolc.hu oldalra várjuk.