A Koszorú utcai 17. előtt én már inkább nem megyek el, pedig gyakran járok erre. Átmegyek a másik oldalra, mert az épületről hatalmas darabokban hullik a vakolat. Volt, hogy egy léc is landolt a járdán.

A tetőről potyog a rothadó szigetelés, és ki tudja még mi minden.

Két éve a ház egy része kigyulladt, valami őrült gyújtogatott itt, akinek tönkrement a szerelmi élete. Akkor a tulaj ugyanis munkásszállót alakított ki, éppen csak fekvésre alkalmas „lyukakkal”, de vagy 30 ilyet képzeljenek el. Rengeteg munkás élt itt, olcsó volt. A gyújtogató is közülük került ki, akkor azt mondták. A tűzoltók még a tetőről is menekítettek, gondolom azokat, akik a padláson éltek.

Fotó: Ványi Ákos / Hírnyolc

A tűzeset után, kipucolták, lezárták az épületet, de a helyzet azóta nem sokat javult. Az épület teljesen elhanyagolt, szerintem életveszélyes is, a potyogó vakolat miatt. Ráadásul valaki kitépte a bejárati ajtót, így a hajléktalanok, kíváncsi kis srácok bemennek, ott ürítenek vagy játszanak, pedig az emelet padlója is hiányzik, lógnak a vezetékek, málik a fal, a tetőről jobb nem is beszélni. Borzasztó az egész. A járdán is két hete kint van a lehullott vakolat, hegyben. Az ajtót is legalább tíz napja nyomták fel, rálóg a járdára félig. Nem is értem, miért nem takarítja el az önkormányzat.

Ez a ház elég régóta ilyen undorító állapotban van, nem is értem, miért nem tesz valamit az önkormányzat, a végén még valaki megsérül itt, a közelben egy bölcsőde is működik.

Miért kell megvárni, hogy történjen valami tragédia?

K. Jolán