Amennyiben olyan személlyel találkozunk, aki vélhetően kábítószert fogyasztott, vagy ennek hatására randalírozik, zaklatja a lakókat, tör, zúz, akkor minden esetben rögtön a hatóságot kell értesíteni. A kábítószer fogyasztása (tartása is) megvalósítja a büntető törvénykönyv 178. § 6. bekezdésben foglalt bűncselekményt, ami vétség miatt 2 évig bűntetetendő és hivatalból üldözendő. Mindenképpen akkor tudunk cselekedni, ha éppen megvalósul a cselekmény.

Kitálalt a közös képviselő: 27 alkalommal cserélt zárat idén a drogosok miatt

Amint ezt észleljük, két dolgot tehetünk: amennyiben a szer fogyasztója magán kívül fetreng, akkor minden esetben hívjuk a mentőket, akik értesítik a helyszínről a rendőrséget. Ha a fogyasztó csak randalírozik, rongál, minden esetben a rendőrséget értesítsük. Ami a pincébe való beköltözést illeti, a társasházak kezében nincs „fegyver”.

Rettegnek a Palotanegyedben élők: A lépcsőházakban lövik magukat, szexelnek és végzik el a dolgukat a drogosok

Józsefváros jelenlegi vezetése visszavonta a korábbi rendpárti városvezetés rendeletét, amely a lépcsőházakban és autóban élést tiltotta. Ezért ma már a társasház hiába hívja a közterület-felügyelet munkatársait, nincs jogalapjuk az intézkedésre. A rendőrség pedig olyan esetben intézkedhet, ha bűncselekmény vagy szabálysértés történik. Amennyiben az illető csak békésen „él” a helyiségben, kizárólag birtokvédelmi eljárás kezdeményezésére van lehetőség.