Pikó András korábbi aktivistája egy kerületi Facebook-csoportban fakadt ki. Egy bejegyzésre reagálva azt írta: fel kell mérni mik azok a fontos lépések, amiket Pikó és az őt irányító társaság csak beígért a választások idején, de már akkor tudta, hogy esze ágában se lesz azokat teljesíteni.

A kerületi baloldali összefogás kampányát segítő férfi arról is beszámolt, hogy egy ötfős társasággal – akik mind Pikó Andrásra szavaztak, sőt egyesek még a kampányát is segítették – felkeresték a polgármestert, hogy elmondják neki: becsapva, megcsúfolva érzik magukat. Azonban döbbenten tapasztalták, hogy fel se fogja miről beszélnek a hívei, csak annyit vetett oda nekik, hogy „akkor lehet menni a Fideszhez a panaszaikkal”.

A baloldali aktivista megjegyezte: a nagyobbik kormánypárttal valóban sok vitájuk volt, de azt nem mondhatták rájuk, amit Pikó Andrásra, hogy „ halvány segédfogalma sincs arról, hogyan lehet kormányozni egy kerületet”. Hozzátette: a polgármester csak báb a kerület hagymázas ideológiákkal a katasztrófába sodró, megszállott álcivilek markában.

A csalódott férfi azzal zárta, hogy még soha egyetlen választás után sem volt olyan, hogy a hívek ennyire becsapva érezzék magukat, miután Pikó András győzelméért éjt nappallá téve küzdöttek.