Dolgozunk, megyünk tovább – írta Balogh Lajos DK-s politikus közösségi oldalán október 13-án, emlékeztetve követőit, hogy egy évvel ezelőtt választották meg a Csarnok negyed önkormányzati képviselőjének.

Ez alá írta az egyik összefogás-párti aktivista, hogy nem ártana vissza is nézni, hogy mit váltottak be az elmúlt egy év alatt azokból, amiket ígértek a jelenlegi városvezetők. Mint felidézte: „a képviselőválasztáson kampányoltunk nektek, én pl. azt hallottam a lelkes jelöltünktől – utalt Camara-Bereczki Ferenc Miklós MSZP-s képviselőre –, hogy havonta fog beszámolni a választóinak a végzett munkájáról”.

Majd hozzátette: nem azt mondta, hogy „a fogadóórámon bárki megkereshet”, és azt se, hogy aki neki nem tetsző véleményt mond, az „fröcsög”, és kitiltja az oldaláról. Az aktivista szerint a szocialista képviselő a tájékoztatás helyett folyamatosan kibúvókat keres: rövid üzenetekben, a „közbejött nehézségekre” hivatkozik, elmés lakosságelhárítási intézkedéseket fundál ki.

„Ő is csak úgy muzsikál, ahogy azt az egész zenekar teszi, élükön a karmesterrel…” – utal a lakos a teljes baloldali városvezetésre.

A baloldali kampányt segítő lakos úgy vélekedik, hogy „a győzelmet követő mámor – legalábbis a bérházszektorban – olyan hamar elillant, mint kelő nappal az éji köd. S azt kell mondjam, hogy ekkora csalódásra nem is emlékszem az elmúlt húsz év során”.

A csalódott aktivista szerint nagy volt a bizalom Pikó András csapatában, „s az ilyesmit nem lehet holmi revüpolitizálással elbűvészkedni, a beváltatlan ígéretek ugyanis mindennél hangosabban szólnak”.