Kerület hangja

 • Egyre többen úgy vélik, hogy Józsefváros az elmúlt egy évben rossz irányba fordult: a fejlesztések leálltak, a kerület szemetes, a közterületeken egyre több a hajléktalan és a közbiztonsági problémák is megszaporodtak. Pikó András polgármester kampányát segítő aktivista azt írta: mára oda jutottunk, hogy megcsúfolva és becsapva érezzük magunkat. A polgármesternek fogalma nincs, hogy kell egy kerületet vezetni, csak egy báb a megszállott álcivilek markában.
 • Vajon Isten nem azért volt kénytelen megengedni ezt a járványt, hogy kizökkentse a világot a vásárlási lázból, hogy észrevegyük az Ő ajándékát, Jézust? - teszi fel a kérdést Vargha Miklós Péter, a Magyarok Nagyasszonya templom plébánosa.
 • Videót tartalmaz
  Egy éve irányítja a kerületet Pikó András polgármester és csapata. A lakosokat kérdeztük, hogyan értékelik a városvezetői munkát, mi változott az elmúlt egy év során.
 • Korlátokkal szűkítették le a Népszínház utca és Vay Ádám – Alföldi utca, illetve a Népszínház – Kis József utca találkozásánál az autós sávokat. A lakosok úgy vélik, ennél aggasztóbb a hajléktalanok egyre gyarapodó száma és a köztisztasági állapotok.
 • A baloldali összefogás képviselői egyebek mellett a bérházak helyzetének javítását, havi szintű beszámolókat ígértek. Egy év után kifakadt egy korábban bizakodó, ám mára már csalódott aktivista. Mint azt egy Facebook-bejegyzésben leírta: amikor szóvá tette a tétlenséget Camara-Berecki Ferenc Miklós MSZP-s képviselőnél, az fröcsögésnek titulálta a mondandóját, és kitiltotta a közösségi oldaláról.
 • Elnézve a napok óta zajló „kulturális forradalmat” kicsit olyan érzése támad az embernek, mintha 1968 szelleme lengené be Budapest utcáit. Ahogy a mai fiataloknak sincsen hála Istennek semmilyen saját tapasztalatuk a diktatórikus rendszerekről, úgy a nyugati ’68-asok is a háború utáni fellendülés és jólét nemzedékéhez tartoztak, így elképzeléseik csak elméleti síkon lehettek, lehetnek.
 • Képgalériát tartalmaz
  Kora tavasztól késő őszig virágokban pompázik a Füvészkert, amelyeket időről időre megörökít Demeter Károly fotós. A képek alapján egyértelművé válik, hogy érdemes személyesen is megtekinteni a nyár végi virágzásokat a józsefvárosi botanikus kertben.
 • Ács Fruzsina négy éve üde színfoltként robbant be a férfiak uralta stand up világába. Azóta a Corvin sétányon lévő Dumaszínház társulatának megbecsült tagja. A humoristával pályafutásáról, a karanténról és kerületünkről is beszélgettünk.
 • Képgalériát tartalmaz
  Szecessziós szépség a Práter utcából. Kőrössy Albert Kálmán tervei alapján 1904-05-ben épült - írja a valóban gyönyörű épületről a Ténylegnyolc Facebook oldal.
 • Videót tartalmaz
  Pikó András polgármester meglehetősen furcsa körülmények között leváltotta az előző közétkeztetési céget, az új szolgáltató konyháján azonban a Nébih lejárt, és nyomon követhetetlen élelmiszert talált, amelyeket meg is kellett semmisíteni. A megkérdezett lakosok szerint a cégnek mennie kellene.