katasztrófavédelem

 • Az első emeleti ablakából az utcára dobálta ki bútorait egy zavart férfi pénteken délután a Somogyi Béla utcában. Szerencsére senki sem sérült meg. A férfit a mentősök ellátták.
 • A józsefvárosi tűzoltók akkor sem unatkoznak, amikor nincs riasztás. Folyamatos kiképzésen vesznek részt, amelynek részeként különböző veszélyhelyzeteket gyakorolnak be. Július utolsó napjaiban alpinmentési gyakorlatot tartottak.
 • Képgalériát tartalmaz
  A boldog házasságban élő Panni néni ujjára férje még 1958-ban húzta fel az örök hűséget jelképező karikagyűrűt, majd 1972-ben felhúzott egy kísérőgyűrűt is a jegygyűrű mellé ugyanarra az ujjára, amelyek idővel annyira szorosak lettek, hogy orvosi tanácsra el kellett távolítani. A néninek a VIII. kerületi tűzoltók segítettek a szorult helyzetben.
 • Kigyulladt egy kétszintes, használaton kívüli csarnoképület tetőszerkezete az Orczy úton – közölte a Katasztrófavédelem július 13-án nem sokkal 16 óra után. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és megkezdték a lángok oltását. A környéken torlódásra kell számítani.
 • A szakemberek nem győzik eleget hangsúlyozni, hogy a szén-monoxidot nem véletlenül hívják csendes gyilkosnak. A színtelen, szagtalan gáz alattomosan támad, ezért fontos lenne, hogy minőségi szén-monoxid érzékelő kerüljön minden háztartásba. Ne a biztonságon spóroljon! – ajánlja a Katasztrófavédelem.
 • A Koszorú utcában keletkezett a tűz június 30-án késő este. A fővárosi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat.
 • Videót tartalmaz
  Az M3-as metró alá esett egy férfi a Klinikák állomásnál június 25-én délután. A férfi szerencsés módon az életmentő árokba zuhant, így a szerelvény áthajtott felette. A budapesti tűzoltók szétválaszották a metrószerelvényt és a fővárosi tűzoltó doktorszolgálat segítségével kimentették a férfit. Egy speciális hordágyon vitték fel a felszínre ahol átadták a mentősöknek.
 • Videót tartalmaz
  A műtétnek happy end lett a vége, a gyűrű lekerült, a fájdalom megszűnt.
 • Országszerte sok helyen okozott fennakadásokat a vasárnap délutáni vihar, Budapesten több mint 350 helyre vonultak ki a tűzoltók. A vihar és a jégeső Józsefvárosban is több helyen fák ágait rongálta meg, törte le, hömpölygött a víz az utakon. A kerületi katasztrófavédőket 24 esethez riasztották.