józsefvárosigaléria

  • Videót tartalmaz
    Pikó András merényletet követett el a roma kultúra ellen azzal, hogy 75-ről 15 főre csökkentette a Józsefvárosi Cigányzenekar létszámát – mondta az Országgyűlésben Farkas Félix, roma nemzetiségi szószóló. Pikó ezzel 60 ember munkáját és 60 család megélhetését vette el a koronavírus-járvány kellős közepén. Kocsis Máté úgy fogalmazott, Pikó a haverokra tud idén is százmilliókat költeni, a világhírű cigánymuzsikát viszont kinyírja.
  • A Józsefvárosi Cigányzenekar számának drasztikus csökkentése után újabb létszámleépítés lesz a VIII. kerületben. A döntés azért is érthetetlen, mert Józsefváros Önkormányzatának tervezett költségvetése az idén 4 milliárd forinttal több, mint a korábbi években.
  • Ezen a napon több kerületi kulturális intézmény már nem ünnepelhetett. Józsefváros korábbi vezetői szerint szomorú ajándék ez Pikó Andrástól Józsefvárosnak.
  • Ma van a magyar kultúra napja. Ünnep, idén mégis szomorú órák ezek nekünk. Pikó András polgármester úr döntése értelmében, költségvetési megszorításokra hivatkozva, a VIII. kerületi önkormányzat bezárja a Józsefvárosi Galériát. Nem leszünk többé – így kezdik búcsújukat a Pikó András által bezáratott Józsefvárosi Galéria dolgozói.
  • A Józsefvárosi Galéria, a H13 Vállalkozásfejlesztési Központ és a Zászlómúzeum is bezárásra kényszerül Pikó András döntése nyomán. A baloldali polgármester kulturális-gazdasági megszorító csomagját elődei élesen bírálták.
  • Így láttam a világot címmel nyílt kiállítás Kürthy Hanna grafikusművész alkotásaiból a Józsefvárosi Galériában. A művek augusztus 31-ig tekinthetők meg.