Fellélegezhetnek a MÁV-telepiek: a vasút menti részekre régóta óhajtott zajvédő fal megvalósulása karnyújtásnyira került. A jó hírről Sára Botond korábbi józsefvárosi polgármester – aki egyben a környék önkormányzati képviselője is volt – számolt be egy videóban. Mint mondta: annak idején megállapodtak a lakókkal, hogy építenek egy zajvédő falat a MÁV-telepre, amelyre a tervek és engedélyek is elkészültek még a fideszes városvezetés idején. A napokban egyeztetett a kormányzat illetékeseivel, és végleg eldőlt, hogy a fal kormányzati beruházásában épül meg.

„Az építkezés napokon belül indul és még ebben az évben el is fog készülni”

– fogalmazott Sára Botond, aki a Százados negyediekkel viszont rossz hírt osztott meg.

Fotó: Baranyai Attila/Hírnyolc

A kormány ugyanis a Százados negyediek biztonsága érdekében felépítené a zajvédő falat az Asztalos Sándor utca mentén is, ám azt a Pikó András és a baloldali városvezetés nem támogatja. Nekik kellene ugyanis engedélyezni, de azt hónapok óta nem adják meg. Szarvas Koppány Bendegúz a körzet önkormányzati képviselője pedig sem tesz semmit ennek érdekében. Mint azt megtudtuk: a beruházás a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő égisze alatt valósulna meg. A szakemberek megkérték a hozzájárulásokat az önkormányzattól, ám azokat mind a mai napig nem kapták meg. Hiába ajánlottak fel egyeztetéseket, közös helyszínbejárásokat, a baloldali városvezetés nem élt vele.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

„Ez azért szomorú, mert ez ugyanolyan biztonságot teremthetne a Százados negyedben élők számára is, mint amilyen biztonságot fog a MÁV telepen élők számára nyújtani, ez így lenne teljes. A kormányzat eltökélt, a támogatást mögé tette, a baloldali városvezetésnek kellene hozzájárulni és a szükséges engedélyeket megadni”

– mondta Sára Botond.